Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mandlový pudink s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků (ušlehaný se špetkou soli). Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečicí papír) a v mírné troubě upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou.
2
Piškoty namáčíme do kávy s likérem (likérem nešetřit) a poklademe na piškot.
3
Na krém si připravíme jíšku z 30 g másla a mouky, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Zbytek másla našleháme s cukrem a po částech zašleháváme prochladlou jíškovou kaši. Krém natřeme na piškoty. Celé řezy polijeme opatrně rozpuštěnými Kaštany s máslem. Dáme ztuhnout. Přikryjeme alobalem a uložíme v lednici nejméně na 24 hodin.
4
Čím uleženější, tím lepší. Krájíme nožem namáčeným do horké vody, aby poleva nepopraskala. Také se může použít vanilkový pudink a do kávy rum.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata Petroušová
|19. 11. 2007 12:11
Tyto řezy mi moc nechutnaly,opravdu jsem čekala,že budou lepší.
Jarmila Šteflová
|8. 10. 2007 15:39
ýborné, už jsem je dělala opakovaně při různých příležitostech a vždy chutnaly.
xxx
|29. 6. 2007 09:50
Čekala jsem od nich více
bramborka
|21. 1. 2007 20:34
Tak to já mám smůlu,3 den totiž už u nás nejsou a tu domácí griotku také nemám!Tak snad někdy...
Petra ze SM
|21. 1. 2007 17:53
Řezy znám a nejlepší jsou 3.den.Ale chci Vám dát tip.Dala jsem jahodový puding a namáčela v kávě s domácí griotkou.A chutnal nám ještě víc.
Anna Kuchtová
|16. 12. 2006 18:56
Jedla jsem řezy u kamarádky, byly výborné! Budu je dělat na vánoce.
Katka Maršálková
|3. 11. 2006 11:36
z kolika gramy másla se mají rozpustit ty ledové kaštany?
bramborka
|3. 11. 2006 09:55
Řezy jsou výborné,rozhodně dávám 1***.Místo Amaretta jsem dala rum a proležet se absolutně nestihly.Byly hned pryč.Určitě zopakuji!Jen mám ještě dotaz na paní Tichou:piškot mi krásně vyběhl,že jsem měla až vrchovatý plech,neťukla jsem s ním ani do něj nepíchala a přesto mi po vyndání z trouby klesl!Většinou se mi to nestává,nevíte kde jsem udělala chybu-pro příště.Nemůže to třeba být pudinkem?
Tera
|11. 9. 2006 15:49
Bylo to skvělé pochutnáníčko. Akorát jsem to trochu přehnala s rumem a vsichni jsme z toho měli takovou dobrou náladu
Lenka Zavřelová
|21. 6. 2006 16:13
Ano, řezy jsou na velký plech s vyšším okrajem, já mám 30x40 cm. Jsou moc dobré.
Anonym
|18. 6. 2006 15:22
Prosím, je myslený tento recept - integrencie na celý veľký plech?
Katarina
|5. 6. 2006 15:55
Tak tyhle řezy jsou opravdu výborné, ale musí se opravdu alespoň jeden den rozležet. Chutnaly celé naší rodině:-D
Andora
|10. 5. 2006 17:24
Renčo, ty pudingy jsou určitě v prášku - prostě místo mouky.
Renca
|10. 5. 2006 17:05
Dobry den,mam asi stupidni dotaz,ma ten puding byt uvareny??dekuji
Airan
|10. 4. 2006 14:14
Pardon - lzička:-))
Airan
|10. 4. 2006 10:02
Anonyme, uz jsem rezy delala a jsou vyborne! Nebojte se, tech 30g je jedna vrhovata lzice mouky na 250ml mleka. Kdyz to vyslehate do kremu je to akorat. Je moooc dobre, zazitek pro mlsne jazyky:-)
Anonym
|10. 4. 2006 09:48
Prosím Vás, dajte mi vedieť či je dostatočné množstvo múky 30g na plnku do diplomatických rezou. Nebude plnka riedka? Chcem ich upiecť teraz na Veľkú noc.Ďakujem Vám veľmi pekne a prajem Vám príjemný deň.S pozdravom M. Michalová
Anonym
|23. 3. 2006 17:31
Řezy jsou báječné,výborné,prostě super. Všichni moc a moc chvílili.Dávám velkou 1.
Lenka
|29. 1. 2006 20:55
Tak řezy slavily úspěch. Všem chutnaly,manžel konstatoval,že tento recept si mám napsat.Výborný zákusek,zůstaly ještě 4 kousky.Jenom!
Lenka
|28. 1. 2006 13:50
S těžkým srdcem jsem řezy právě uložila do lednice na 24h.Snad to vydržíme,jsem strašně zvědavá,jaké budou.Zítra příjde návštěva,tak se snad blejsknu.Místo Amaretta jsem dala domácí bezink.likér.
Pavlína Svitáková
|25. 1. 2006 10:56
To já znám jednoho divocha a ten by byl schopen kvůli jednomu kousku řezu, na to jít s mačetou.
Jana Tichá
|25. 1. 2006 10:30
Nebojte, uležejí se. Nejsou nakrájené a manžel by si na krájení horkým nožem netroufl. Přeci by Vám je nerozpraskal :-)))
Tereza Jarčušková
|25. 1. 2006 09:23
Ukladám medzi obľúbené, len neviem, neviem... S tým "čím uleženější, tím lepší" bude asi problém. Manžel má šiesty zmysel na sladké. Nájde, aj keď pri pečení nie je doma a dôkladne vyvetrám.
Airan Novakova
|24. 1. 2006 11:09
Mne se ty rezy taky libi, dekuji za recept:-)
Jaroslava Oumarová
|24. 1. 2006 10:05
Tyhle řezy už jsem jednou dělala a chutnaly manželovi i koleginím v práci:-)