• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
Napište svůj komentář k receptu

Diplomatické řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Diplomatické řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (a na něj)
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      balíček mandlový pudink
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • jahodová marmeláda
    • 2
      balíček dětské piškoty kulaté
    • černá káva silná
    • amaretto
    • 3
      ks čokoládové kaštany
    • máslo trochu
  • Krém
    • 280
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mandlový pudink s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků (ušlehaný se špetkou soli). Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečicí papír) a v mírné troubě upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou.
2
Piškoty namáčíme do kávy s likérem (likérem nešetřit) a poklademe na piškot.
3
Na krém si připravíme jíšku z 30 g másla a mouky, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Zbytek másla našleháme s cukrem a po částech zašleháváme prochladlou jíškovou kaši. Krém natřeme na piškoty. Celé řezy polijeme opatrně rozpuštěnými Kaštany s máslem. Dáme ztuhnout. Přikryjeme alobalem a uložíme v lednici nejméně na 24 hodin.
4
Čím uleženější, tím lepší. Krájíme nožem namáčeným do horké vody, aby poleva nepopraskala. Také se může použít vanilkový pudink a do kávy rum.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronovo-mangové řezy

Citronovo-mangové řezy

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 12:11

    Tyto řezy mi moc nechutnaly,opravdu jsem čekala,že budou lepší.

  • Jarmila Šteflová | 8. 10. 2007 15:39

    ýborné, už jsem je dělala opakovaně při různých příležitostech a vždy chutnaly.

  • xxx | 29. 6. 2007 09:50

    Čekala jsem od nich více

  • bramborka | 21. 1. 2007 20:34

    Tak to já mám smůlu,3 den totiž už u nás nejsou a tu domácí griotku také nemám!Tak snad někdy...

  • Petra ze SM | 21. 1. 2007 17:53

    Řezy znám a nejlepší jsou 3.den.Ale chci Vám dát tip.Dala jsem jahodový puding a namáčela v kávě s domácí griotkou.A chutnal nám ještě víc.

  • Anna Kuchtová | 16. 12. 2006 18:56

    Jedla jsem řezy u kamarádky, byly výborné! Budu je dělat na vánoce.

  • Katka Maršálková | 3. 11. 2006 11:36

    z kolika gramy másla se mají rozpustit ty ledové kaštany?

  • bramborka | 3. 11. 2006 09:55

    Řezy jsou výborné,rozhodně dávám 1***.Místo Amaretta jsem dala rum a proležet se absolutně nestihly.Byly hned pryč.Určitě zopakuji!Jen mám ještě dotaz na paní Tichou:piškot mi krásně vyběhl,že jsem měla až vrchovatý plech,neťukla jsem s ním ani do něj nepíchala a přesto mi po vyndání z trouby klesl!Většinou se mi to nestává,nevíte kde jsem udělala chybu-pro příště.Nemůže to třeba být pudinkem?

  • Tera | 11. 9. 2006 15:49

    Bylo to skvělé pochutnáníčko. Akorát jsem to trochu přehnala s rumem a vsichni jsme z toho měli takovou dobrou náladu:)

  • Lenka Zavřelová | 21. 6. 2006 16:13

    Ano, řezy jsou na velký plech s vyšším okrajem, já mám 30x40 cm. Jsou moc dobré.

  • Anonym | 18. 6. 2006 15:22

    Prosím, je myslený tento recept - integrencie na celý veľký plech?

  • Katarina | 5. 6. 2006 15:55

    Tak tyhle řezy jsou opravdu výborné, ale musí se opravdu alespoň jeden den rozležet. Chutnaly celé naší rodině:-D

  • Andora | 10. 5. 2006 17:24

    Renčo, ty pudingy jsou určitě v prášku - prostě místo mouky.

  • Renca | 10. 5. 2006 17:05

    Dobry den,mam asi stupidni dotaz,ma ten puding byt uvareny??dekuji

  • Airan | 10. 4. 2006 14:14

    Pardon - lzička:-))

  • Airan | 10. 4. 2006 10:02

    Anonyme, uz jsem rezy delala a jsou vyborne! Nebojte se, tech 30g je jedna vrhovata lzice mouky na 250ml mleka. Kdyz to vyslehate do kremu je to akorat. Je moooc dobre, zazitek pro mlsne jazyky:-)

  • Anonym | 10. 4. 2006 09:48

    Prosím Vás, dajte mi vedieť či je dostatočné množstvo múky 30g na plnku do diplomatických rezou. Nebude plnka riedka? Chcem ich upiecť teraz na Veľkú noc.Ďakujem Vám veľmi pekne a prajem Vám príjemný deň.S pozdravom M. Michalová

  • Anonym | 23. 3. 2006 17:31

    Řezy jsou báječné,výborné,prostě super. Všichni moc a moc chvílili.Dávám velkou 1.

  • Lenka | 29. 1. 2006 20:55

    Tak řezy slavily úspěch. Všem chutnaly,manžel konstatoval,že tento recept si mám napsat.Výborný zákusek,zůstaly ještě 4 kousky.Jenom!

  • Lenka | 28. 1. 2006 13:50

    S těžkým srdcem jsem řezy právě uložila do lednice na 24h.Snad to vydržíme,jsem strašně zvědavá,jaké budou.Zítra příjde návštěva,tak se snad blejsknu.Místo Amaretta jsem dala domácí bezink.likér.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:56

    To já znám jednoho divocha a ten by byl schopen kvůli jednomu kousku řezu, na to jít s mačetou.

  • Jana Tichá | 25. 1. 2006 10:30

    Nebojte, uležejí se. Nejsou nakrájené a manžel by si na krájení horkým nožem netroufl. Přeci by Vám je nerozpraskal :-)))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:23

    Ukladám medzi obľúbené, len neviem, neviem... S tým "čím uleženější, tím lepší" bude asi problém. Manžel má šiesty zmysel na sladké. Nájde, aj keď pri pečení nie je doma a dôkladne vyvetrám.

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 11:09

    Mne se ty rezy taky libi, dekuji za recept:-)

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:05

    Tyhle řezy už jsem jednou dělala a chutnaly manželovi i koleginím v práci:-)

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 09:41

    To vypadá slibně!!Příležitostně zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové kaštany Dětské piškoty Hladká mouka Jahodová marmeláda Mandlový pudink Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku
Dip z tvarohu a máty
Dip z tvarohu a máty
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy
Dipy ke grilovanému masu - z červené…
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané…
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact