• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
Napište svůj komentář k receptu

Diplomatické řezy

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Diplomatické řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus (a na něj)
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 3
      balíček mandlový pudink
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • jahodová marmeláda
    • 2
      balíček dětské piškoty kulaté
    • černá káva silná
    • amaretto
    • 3
      ks čokoládové kaštany
    • máslo trochu
  • Krém
    • 280
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mandlový pudink s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků (ušlehaný se špetkou soli). Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečicí papír) a v mírné troubě upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou.
2
Piškoty namáčíme do kávy s likérem (likérem nešetřit) a poklademe na piškot.
3
Na krém si připravíme jíšku z 30 g másla a mouky, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Zbytek másla našleháme s cukrem a po částech zašleháváme prochladlou jíškovou kaši. Krém natřeme na piškoty. Celé řezy polijeme opatrně rozpuštěnými Kaštany s máslem. Dáme ztuhnout. Přikryjeme alobalem a uložíme v lednici nejméně na 24 hodin.
4
Čím uleženější, tím lepší. Krájíme nožem namáčeným do horké vody, aby poleva nepopraskala. Také se může použít vanilkový pudink a do kávy rum.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Petroušová | 19. 11. 2007 12:11

    Tyto řezy mi moc nechutnaly,opravdu jsem čekala,že budou lepší.

  • Jarmila Šteflová | 8. 10. 2007 15:39

    ýborné, už jsem je dělala opakovaně při různých příležitostech a vždy chutnaly.

  • xxx | 29. 6. 2007 09:50

    Čekala jsem od nich více

  • bramborka | 21. 1. 2007 20:34

    Tak to já mám smůlu,3 den totiž už u nás nejsou a tu domácí griotku také nemám!Tak snad někdy...

  • Petra ze SM | 21. 1. 2007 17:53

    Řezy znám a nejlepší jsou 3.den.Ale chci Vám dát tip.Dala jsem jahodový puding a namáčela v kávě s domácí griotkou.A chutnal nám ještě víc.

  • Anna Kuchtová | 16. 12. 2006 18:56

    Jedla jsem řezy u kamarádky, byly výborné! Budu je dělat na vánoce.

  • Katka Maršálková | 3. 11. 2006 11:36

    z kolika gramy másla se mají rozpustit ty ledové kaštany?

  • bramborka | 3. 11. 2006 09:55

    Řezy jsou výborné,rozhodně dávám 1***.Místo Amaretta jsem dala rum a proležet se absolutně nestihly.Byly hned pryč.Určitě zopakuji!Jen mám ještě dotaz na paní Tichou:piškot mi krásně vyběhl,že jsem měla až vrchovatý plech,neťukla jsem s ním ani do něj nepíchala a přesto mi po vyndání z trouby klesl!Většinou se mi to nestává,nevíte kde jsem udělala chybu-pro příště.Nemůže to třeba být pudinkem?

  • Tera | 11. 9. 2006 15:49

    Bylo to skvělé pochutnáníčko. Akorát jsem to trochu přehnala s rumem a vsichni jsme z toho měli takovou dobrou náladu:)

  • Lenka Zavřelová | 21. 6. 2006 16:13

    Ano, řezy jsou na velký plech s vyšším okrajem, já mám 30x40 cm. Jsou moc dobré.

  • Anonym | 18. 6. 2006 15:22

    Prosím, je myslený tento recept - integrencie na celý veľký plech?

  • Katarina | 5. 6. 2006 15:55

    Tak tyhle řezy jsou opravdu výborné, ale musí se opravdu alespoň jeden den rozležet. Chutnaly celé naší rodině:-D

  • Andora | 10. 5. 2006 17:24

    Renčo, ty pudingy jsou určitě v prášku - prostě místo mouky.

  • Renca | 10. 5. 2006 17:05

    Dobry den,mam asi stupidni dotaz,ma ten puding byt uvareny??dekuji

  • Airan | 10. 4. 2006 14:14

    Pardon - lzička:-))

  • Airan | 10. 4. 2006 10:02

    Anonyme, uz jsem rezy delala a jsou vyborne! Nebojte se, tech 30g je jedna vrhovata lzice mouky na 250ml mleka. Kdyz to vyslehate do kremu je to akorat. Je moooc dobre, zazitek pro mlsne jazyky:-)

  • Anonym | 10. 4. 2006 09:48

    Prosím Vás, dajte mi vedieť či je dostatočné množstvo múky 30g na plnku do diplomatických rezou. Nebude plnka riedka? Chcem ich upiecť teraz na Veľkú noc.Ďakujem Vám veľmi pekne a prajem Vám príjemný deň.S pozdravom M. Michalová

  • Anonym | 23. 3. 2006 17:31

    Řezy jsou báječné,výborné,prostě super. Všichni moc a moc chvílili.Dávám velkou 1.

  • Lenka | 29. 1. 2006 20:55

    Tak řezy slavily úspěch. Všem chutnaly,manžel konstatoval,že tento recept si mám napsat.Výborný zákusek,zůstaly ještě 4 kousky.Jenom!

  • Lenka | 28. 1. 2006 13:50

    S těžkým srdcem jsem řezy právě uložila do lednice na 24h.Snad to vydržíme,jsem strašně zvědavá,jaké budou.Zítra příjde návštěva,tak se snad blejsknu.Místo Amaretta jsem dala domácí bezink.likér.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 10:56

    To já znám jednoho divocha a ten by byl schopen kvůli jednomu kousku řezu, na to jít s mačetou.

  • Jana Tichá | 25. 1. 2006 10:30

    Nebojte, uležejí se. Nejsou nakrájené a manžel by si na krájení horkým nožem netroufl. Přeci by Vám je nerozpraskal :-)))

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 09:23

    Ukladám medzi obľúbené, len neviem, neviem... S tým "čím uleženější, tím lepší" bude asi problém. Manžel má šiesty zmysel na sladké. Nájde, aj keď pri pečení nie je doma a dôkladne vyvetrám.

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 11:09

    Mne se ty rezy taky libi, dekuji za recept:-)

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 10:05

    Tyhle řezy už jsem jednou dělala a chutnaly manželovi i koleginím v práci:-)

  • Pavlína Svitáková | 24. 1. 2006 09:41

    To vypadá slibně!!Příležitostně zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové kaštany Dětské piškoty Hladká mouka Jahodová marmeláda Mandlový pudink Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Chilli con carne s kořením

Chilli con carne s kořením

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
32
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
31
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku
Dip z tvarohu a máty
Dip z tvarohu a máty
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - s kapary
Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy
Dipy ke grilovanému masu - z červené…
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané smetany
Dipy ke grilovanému masu - ze zakysané…
  • Recepty.cz
  • Diplomatické řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact