Sladká chuť cibule, pikantnost balzamika a jemnost krémové kysané smetany tvoří dohromady dokonalou chuťovou souhru. Dip z karamelizované cibule si užijete v bagetě místo klasické majonézy nebo másla, ale hodí se i k masu a sýrům. Příprava je navíc velmi snadná.
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi 10 minut. Stále míchejte.
Poté cibuli osolte, přidejte lístky tymiánu, ztlumte plamen a nechte pod poklicí podusit dalších 15 minut, až cibule pustí sladkou šťávu a zkaramelizuje. Občas zamíchejte. Karamelizovanou cibuli odstavte, přimíchejte balzamikový ocet a nechte vychladnout.