• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dip z karamelizované cibule
Napište svůj komentář k receptu

Dip z karamelizované cibule

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované cibule
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sladká chuť cibule, pikantnost balzamika a jemnost krémové kysané smetany tvoří dohromady dokonalou chuťovou souhru. Dip z karamelizované cibule si užijete v bagetě místo klasické majonézy nebo másla, ale hodí se i k masu a sýrům. Příprava je navíc velmi snadná.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 100
      g smetanový jogurt
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi 10 minut. Stále míchejte.

RADA: Cizrnové karí se špenátem

2
Poté cibuli osolte, přidejte lístky tymiánu, ztlumte plamen a nechte pod poklicí podusit dalších 15 minut, až cibule pustí sladkou šťávu a zkaramelizuje. Občas zamíchejte. Karamelizovanou cibuli odstavte, přimíchejte balzamikový ocet a nechte vychladnout.

RADA: Jak správně připravit halušky

3
Zchladlou cibuli promíchejte se smetanou a jogurtem, podle chuti přisolte a opepřete.

RADA: Krájení cibule

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z grilované cibule a mrkve

Salát z grilované cibule a mrkve

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Piknik
Svačina Smažení Dušení Restování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cibule Olivový olej Pepř mletý Smetanový jogurt Snítka tymiánu Sůl Zakysaná smetana

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

73
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip na nugetky
Dip na nugetky
Dip z červené řepy
Dip z červené řepy
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku
Dip z tvarohu a máty
Dip z tvarohu a máty
Diplomatické řezy
Diplomatické řezy
  • Recepty.cz
  • Dip z karamelizované cibule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact