• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dim Sum knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Čínské plněné knedlíčky Dim Sum se dají připravit na tisíc způsobů. Můžete si je dát jako předkrm, lehký oběd, svačinu nebo večeři, a vychutnat si tak jejich lahodnou návykovou chuť. Zkuste třeba variantu s mletým krůtím masem a zeleninou.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 300
      g čínské zelí
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 500
      g mleté maso (krůtí)
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce ústřicová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 180
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy. Přidejte maso, nasekané cibulky, vejce, ústřicovou omáčku, sůl a pepř. Zpracujte kompaktní směs a vytvořte z ní asi 16 kuliček. Naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a odložte do ledničky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím mouku nasypte do mísy spolu se škrobem a zalijte vroucí vodou. Zamíchejte nejprve vařečkou a poté rukama zpracujte na měkké nelepivé těsto. Pokud těsto stále lepí, podsypte ještě trochou mouky, ale dejte pozor, aby zůstalo vláčné. Z těsta vytvořte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do fólie a nechte v ledničce asi hodinu odpočinout.

RADA: Kdy se nesmí zázvor užívat?

3
Z válečku odkrajujte 3 až 5 mm silné plátky, na ploše lehce poprášené škrobem vyválejte velmi tenká kolečka a okraje potřete vodou. Každé kolečko vezměte do dlaně, doprostřed položte kuličku masa a postupně řasením okrajů vytvořte malé měšce. Pařák vyložte pečicím papírem a vidličkou nebo špejlí do něj propíchněte několik otvorů. Vložte do něj měšce a postavte ho do kastrolu s vroucí vodou (hladina se nesmí dotýkat knedlíčků), napařujte 6 minut. Podávejte posypané nakrájenou cibulkou, sezamem, bylinkami společně s chilli omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Masové pirohy

Masové pirohy

Vareniky

Vareniky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Čínské zelí Hladká mouka Jarní cibulka Mleté maso Olej Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Ústřicová omáčka Vařící voda Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Bramborový guláš
Bramborový guláš
16
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Dijonské cibulové řízky
Dijonské cibulové řízky
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip na nugetky
Dip na nugetky
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact