• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dim Sum knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Čínské plněné knedlíčky Dim Sum se dají připravit na tisíc způsobů. Můžete si je dát jako předkrm, lehký oběd, svačinu nebo večeři, a vychutnat si tak jejich lahodnou návykovou chuť. Zkuste třeba variantu s mletým krůtím masem a zeleninou.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 300
      g čínské zelí
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 500
      g mleté maso (krůtí)
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce ústřicová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 180
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy. Přidejte maso, nasekané cibulky, vejce, ústřicovou omáčku, sůl a pepř. Zpracujte kompaktní směs a vytvořte z ní asi 16 kuliček. Naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a odložte do ledničky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím mouku nasypte do mísy spolu se škrobem a zalijte vroucí vodou. Zamíchejte nejprve vařečkou a poté rukama zpracujte na měkké nelepivé těsto. Pokud těsto stále lepí, podsypte ještě trochou mouky, ale dejte pozor, aby zůstalo vláčné. Z těsta vytvořte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do fólie a nechte v ledničce asi hodinu odpočinout.

RADA: Kdy se nesmí zázvor užívat?

3
Z válečku odkrajujte 3 až 5 mm silné plátky, na ploše lehce poprášené škrobem vyválejte velmi tenká kolečka a okraje potřete vodou. Každé kolečko vezměte do dlaně, doprostřed položte kuličku masa a postupně řasením okrajů vytvořte malé měšce. Pařák vyložte pečicím papírem a vidličkou nebo špejlí do něj propíchněte několik otvorů. Vložte do něj měšce a postavte ho do kastrolu s vroucí vodou (hladina se nesmí dotýkat knedlíčků), napařujte 6 minut. Podávejte posypané nakrájenou cibulkou, sezamem, bylinkami společně s chilli omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Masové pirohy

Masové pirohy

Vareniky

Vareniky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Čínské zelí Hladká mouka Jarní cibulka Mleté maso Olej Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Ústřicová omáčka Vařící voda Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

104
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
19
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
17
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Dijonské cibulové řízky
Dijonské cibulové řízky
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip na nugetky
Dip na nugetky
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact