• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dim Sum knedlíčky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Čínské plněné knedlíčky Dim Sum se dají připravit na tisíc způsobů. Můžete si je dát jako předkrm, lehký oběd, svačinu nebo večeři, a vychutnat si tak jejich lahodnou návykovou chuť. Zkuste třeba variantu s mletým krůtím masem a zeleninou.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 300
      g čínské zelí
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor (nastrouhaný)
    • 500
      g mleté maso (krůtí)
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce ústřicová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 180
      ml vařící voda

Postup přípravy receptu

1
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy. Přidejte maso, nasekané cibulky, vejce, ústřicovou omáčku, sůl a pepř. Zpracujte kompaktní směs a vytvořte z ní asi 16 kuliček. Naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a odložte do ledničky.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím mouku nasypte do mísy spolu se škrobem a zalijte vroucí vodou. Zamíchejte nejprve vařečkou a poté rukama zpracujte na měkké nelepivé těsto. Pokud těsto stále lepí, podsypte ještě trochou mouky, ale dejte pozor, aby zůstalo vláčné. Z těsta vytvořte váleček o průměru 5 cm, zabalte ho do fólie a nechte v ledničce asi hodinu odpočinout.

RADA: Kdy se nesmí zázvor užívat?

3
Z válečku odkrajujte 3 až 5 mm silné plátky, na ploše lehce poprášené škrobem vyválejte velmi tenká kolečka a okraje potřete vodou. Každé kolečko vezměte do dlaně, doprostřed položte kuličku masa a postupně řasením okrajů vytvořte malé měšce. Pařák vyložte pečicím papírem a vidličkou nebo špejlí do něj propíchněte několik otvorů. Vložte do něj měšce a postavte ho do kastrolu s vroucí vodou (hladina se nesmí dotýkat knedlíčků), napařujte 6 minut. Podávejte posypané nakrájenou cibulkou, sezamem, bylinkami společně s chilli omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Masové pirohy

Masové pirohy

Vareniky

Vareniky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Čínské zelí Hladká mouka Jarní cibulka Mleté maso Olej Pepř mletý Solamyl (bramborový škrob) Sůl Ústřicová omáčka Vařící voda Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
72
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
72
Dýňová tortila
Dýňová tortila
66
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
51
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Dijonské cibulové řízky
Dijonské cibulové řízky
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip na nugetky
Dip na nugetky
  • Recepty.cz
  • Dim Sum knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact