• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g sýr
    • 1
      lžička dijonská hořčice nebo kremžská
    • 1
      lžíce olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem.
2
Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy. Těsto potřeme hořčicí a posypeme rovnoměrně sýrem. Rajčata nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky a rozložíme na sýr. Zakapeme olivovým olejem. Celý koláč ještě poprášíme jemně nasekanou čerstvou nebo usušenou bazalkou.
3
Koláč pečeme v troubě na 170 °C asi 25 minut (v horkovzdušné při 160 °C). Že je koláč upečený poznáte podle sýru, který musí mít zlatavou barvu a stejně tak podle okrajů koláče, které se zabarví do zlatava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 23. 1. 2016 06:38

    Chutný recept, docela mě překvapila výborná chuť. Doporučuji! :-*

  • jjosephh | 4. 10. 2014 20:53

    Díky za inspiraci. Udělal jsem tady vlastní listový slaný sýrový koláč - je to můj první :-), tady je recept: http://www.blogovnik.cz/slany-syrovy-kolac-z-listoveho-testa-201410042038.php

  • Jačna
    Jačna | 26. 1. 2014 14:43

    No je to teda strašný :-$ nechápu lidi, kterejm to chutná :-p fuj

  • Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK | 1. 11. 2013 17:16

    I love their friendship! I wish I had one like that. Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-pinktnf-black-p-265.html

  • Psaiko | 14. 10. 2013 17:27

    Tenoulinké těsto, tak mi to přišlo spíše jako list papíru, ale chutě super :) Jde to na různé varianty, místo hořtice protlak apod. ale to už je každému jasné ;)

  • Ejka
    Ejka | 18. 2. 2013 18:38

    Téda, fakt dobrý jako večeře :-) ještě jsem to teda zakápla vajíčkem a fákt výborný!

  • Ratatouille | 17. 5. 2011 12:27

    Jednoduchý a moc dobrý recept!

  • Eva Klabzubová | 7. 5. 2009 12:57

    jůůůů, super, to je tak jednoduché a rychlé. to je super inspirace. taky mám doma dijonaise od helmansu, je sice trošku jiná než hořčice, ale kupovat speciálně dijonskou hořčici se mi kvůli tomu moc nechce, takže to udělám z toho.díky za tip.

  • dasad . | 3. 5. 2009 20:57

    pouzivam dijonnaise helmans a nema chybu, super recept

  • Jana Hrušková | 6. 2. 2007 19:02

    jako další varianta je výborné místo hořčice potřít těsto kupovanou pomazánkou na tousty-topinky. Je to super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Rychlovka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Dijonská hořčice Listové těsto Olivový olej Rajčata Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
38
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
25
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
20
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Dijonská vejce se slaninou
Dijonská vejce se slaninou
Dijonské cibulové řízky
Dijonské cibulové řízky
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
  • Recepty.cz
  • Dijonský koláč slaný - z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact