• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g sýr
    • 1
      lžička dijonská hořčice nebo kremžská
    • 1
      lžíce olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem.
2
Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy. Těsto potřeme hořčicí a posypeme rovnoměrně sýrem. Rajčata nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky a rozložíme na sýr. Zakapeme olivovým olejem. Celý koláč ještě poprášíme jemně nasekanou čerstvou nebo usušenou bazalkou.
3
Koláč pečeme v troubě na 170 °C asi 25 minut (v horkovzdušné při 160 °C). Že je koláč upečený poznáte podle sýru, který musí mít zlatavou barvu a stejně tak podle okrajů koláče, které se zabarví do zlatava.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 23. 1. 2016 06:38

    Chutný recept, docela mě překvapila výborná chuť. Doporučuji! :-*

  • jjosephh | 4. 10. 2014 20:53

    Díky za inspiraci. Udělal jsem tady vlastní listový slaný sýrový koláč - je to můj první :-), tady je recept: http://www.blogovnik.cz/slany-syrovy-kolac-z-listoveho-testa-201410042038.php

  • Jačna
    Jačna | 26. 1. 2014 14:43

    No je to teda strašný :-$ nechápu lidi, kterejm to chutná :-p fuj

  • Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK | 1. 11. 2013 17:16

    I love their friendship! I wish I had one like that. Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-pinktnf-black-p-265.html

  • Psaiko | 14. 10. 2013 17:27

    Tenoulinké těsto, tak mi to přišlo spíše jako list papíru, ale chutě super :) Jde to na různé varianty, místo hořtice protlak apod. ale to už je každému jasné ;)

  • Ejka
    Ejka | 18. 2. 2013 18:38

    Téda, fakt dobrý jako večeře :-) ještě jsem to teda zakápla vajíčkem a fákt výborný!

  • Ratatouille | 17. 5. 2011 12:27

    Jednoduchý a moc dobrý recept!

  • Eva Klabzubová | 7. 5. 2009 12:57

    jůůůů, super, to je tak jednoduché a rychlé. to je super inspirace. taky mám doma dijonaise od helmansu, je sice trošku jiná než hořčice, ale kupovat speciálně dijonskou hořčici se mi kvůli tomu moc nechce, takže to udělám z toho.díky za tip.

  • dasad . | 3. 5. 2009 20:57

    pouzivam dijonnaise helmans a nema chybu, super recept

  • Jana Hrušková | 6. 2. 2007 19:02

    jako další varianta je výborné místo hořčice potřít těsto kupovanou pomazánkou na tousty-topinky. Je to super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Z mouky/obilovin Slané Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Rychlovka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Dijonská hořčice Listové těsto Olivový olej Rajčata Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

57
Houbový guláš
Houbový guláš
57
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
53
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
48
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Dijonská vejce se slaninou
Dijonská vejce se slaninou
Dijonské cibulové řízky
Dijonské cibulové řízky
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip - omáčka na namáčení (univerzál)
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
  • Recepty.cz
  • Dijonský koláč slaný - z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact