• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dijonské cibulové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Dijonské cibulové řízky

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dijonské cibulové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 4
      ks vepřové maso kýta, plec, karé

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany.
2
Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
3
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dijonské karbanátky

Dijonské karbanátky

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František | 31. 8. 2012 10:55

    Nechutnalo, opravdu ne. :-\

  • lliijjoonn | 26. 10. 2011 09:43

    Tak jsem to teda vcera varila, cibule sice odpadavala, ale to by nebyl az takovy problem jako to, ze se cibule i ,,poter" z horcice okamzite zacaly pripalovat a to driv, nez mohlo byt maso hotove, takze jsem pak cibuli davala bokem a rizky nechala opect zvlast. K tomu jsme meli stouchane brambory s cibuli a salat z rajcatek a mozzarely. Chutove dobre.

  • lliijjoonn | 25. 10. 2011 10:49

    Vypada to skvele - rychle, jednoduche, suroviny mam doma, vecer vyzkousim a dam vedet :) ;-)

  • Fanfan | 18. 11. 2010 08:53

    Moc dobré, bála jsem se, že cibule bude při smažení odpadávat, ale dopadlo to skvěle. :-)

  • Jaroslav Pelcman | 25. 3. 2010 14:29

    Michaelo, mě tam mouka normálně drží. Asi jste ji málo přímáčkla? Nebo řízky můžete moukou lehce pocukrovat moukou a následně řádně přitlačit.

  • Michaela Linhartová | 24. 3. 2010 09:58

    Bylo to dobré, ale chtěla bych vědět jak jste to obalovali v mouce. Nechtěla tam držet.

  • Jakub Kuruc | 29. 7. 2009 14:47

    Před chvílí jsem dojedl..a musím říct, že to bylo skvělé. Příprava jednoduchá, cibule vůbec nepadala, celkově velmi rychlé a snadné.

  • Jitřenka Němcová | 29. 3. 2009 13:53

    Včera jsem uvařila k obědu, přesně podle receptu - z kýty. Špatně se mi s řízkem pracovalo, cibule padala a po usmažení jsem dala ještě na půl hodiny do trouby. K tomu šťouchané brambory s osmaženou cibulkou a nakládanou červenou řepu. Všem chutnalo, budu zase brzy dělat, ale cibuli se nebudu snažit přilepit na řízek, ale dám ji osmažit zvlášť zároveň s řízky. Dávám za 1.

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:46

    Děkulji za výborný recept. Dělala jsem včera a všem moc a moc chutnalo. Určitě jsem tenhle recept nedělala naposledy. Dávmám za jedna.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 1. 2009 09:48

    Výborný oběd, dělala jsem z kotlety, k tomu šťouchané brambory a červenou řepu, super!

  • jaja 13 | 30. 12. 2008 14:33

    Tak včera jsme je měli k obědu. Nechtělo se mi je tak dlouho dělat na pánvi, a tak jsem je jen lehce opekla a pak dala zapéct do trouby. Byly výborné, měkké a šťavnaté. Dávám jedničku.

  • Jaroslav Pelcman | 3. 9. 2007 09:07

    Smažím na litinové pánvi tak, že nejdříve rozpálím pánev, vliji potřebné množství oleje. Až je olej potřebně rozpálený, tak vkládám jednotlivé řízky, stáhnu oheň a na mírném ohni smažím cca 4 – 5 minut po každé straně , nebo do zezlátnutí. Potom maso otočím a zase na chvíli zesílím plamen, aby se maso prudce zatáhlo. Následně znovu ztlumím oheň a dosmažuji už jen na mírném ohni. Samozřejmě záleží i na použitém mase.

  • Petra Tobolíková | 15. 7. 2007 23:08

    Moc prosím o radu - jak dlouho řízky smažíte? (jak dlouho z každé strany?) Jsem začátečník a tohle vypadá dobře a jinak celkem snadně, jen s tou dobou si nevím rady. Mám strach, aby maso nebylo tvrdé. Moje máma např. už vůbec nedělá klasické smažené vepřové řízky, protože prý bývají často tvrdé, tak dělá jen kuřecí :-/.

  • Iveta Bílková | 13. 1. 2007 17:40

    Dnes jsme měli na oběd a rodina chválila, chválila.... Akorát jsem měla pouze plnotučnou hořčici, ale i přesto to bylo pikantní. Jako přílohu jsme měli bramborovou kaši. Určitě by to šlo dělat i z kuřecích řízků. Děkuji za recept. Určitě brzy zopakuji.

  • Laďa | 8. 1. 2007 11:34

    A taky že to vynikající bylo

  • Laďa | 7. 1. 2007 14:56

    Teď jsem si recept přečetl a jdu na věc,určitě to bude vynikající

  • Léňa K. | 2. 1. 2007 14:30

    Mňam, mňam, to jsme si pošmákli, vážně skvělé a rychlé! Díky :-)

  • Oli | 22. 9. 2006 12:52

    Řízky jsou opravdu vynikající, hlavně ten česnek tam je super, zařadili jsme je do našich oblíbených a už několikrát jsme je dělali.

  • Vratislav Kornout | 29. 8. 2006 17:35

    Doporučuji, je to vynikající a připrava jednoduchá!

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 10:34

    To musí být skvělé ,vyzkouším.Ta cibule je tam bezva ,to si bude muž čvachtat,cibuli jí na metráky.:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alláhova směs

Alláhova směs

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Višňový kompot
Višňový kompot
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem
Dietní těstovinový salát s tuňákem a…
Dijonská sekaná s křenem
Dijonská sekaná s křenem
Dijonská vejce se slaninou
Dijonská vejce se slaninou
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Dijonské cibulové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact