Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany.
2
Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
Tak jsem to teda vcera varila, cibule sice odpadavala, ale to by nebyl az takovy problem jako to, ze se cibule i ,,poter" z horcice okamzite zacaly pripalovat a to driv, nez mohlo byt maso hotove, takze jsem pak cibuli davala bokem a rizky nechala opect zvlast. K tomu jsme meli stouchane brambory s cibuli a salat z rajcatek a mozzarely. Chutove dobre.
Moc dobré, bála jsem se, že cibule bude při smažení odpadávat, ale dopadlo to skvěle. :-)
Jaroslav Pelcman
|25. 3. 2010 14:29
Michaelo, mě tam mouka normálně drží. Asi jste ji málo přímáčkla? Nebo řízky můžete moukou lehce pocukrovat moukou a následně řádně přitlačit.
Michaela Linhartová
|24. 3. 2010 09:58
Bylo to dobré, ale chtěla bych vědět jak jste to obalovali v mouce. Nechtěla tam držet.
Jakub Kuruc
|29. 7. 2009 14:47
Před chvílí jsem dojedl..a musím říct, že to bylo skvělé. Příprava jednoduchá, cibule vůbec nepadala, celkově velmi rychlé a snadné.
Jitřenka Němcová
|29. 3. 2009 13:53
Včera jsem uvařila k obědu, přesně podle receptu - z kýty. Špatně se mi s řízkem pracovalo, cibule padala a po usmažení jsem dala ještě na půl hodiny do trouby. K tomu šťouchané brambory s osmaženou cibulkou a nakládanou červenou řepu. Všem chutnalo, budu zase brzy dělat, ale cibuli se nebudu snažit přilepit na řízek, ale dám ji osmažit zvlášť zároveň s řízky. Dávám za 1.
Mata Jureková
|23. 3. 2009 12:46
Děkulji za výborný recept. Dělala jsem včera a všem moc a moc chutnalo. Určitě jsem tenhle recept nedělala naposledy. Dávmám za jedna.
Zuzana Šindlerová
|12. 1. 2009 09:48
Výborný oběd, dělala jsem z kotlety, k tomu šťouchané brambory a červenou řepu, super!
jaja 13
|30. 12. 2008 14:33
Tak včera jsme je měli k obědu. Nechtělo se mi je tak dlouho dělat na pánvi, a tak jsem je jen lehce opekla a pak dala zapéct do trouby. Byly výborné, měkké a šťavnaté. Dávám jedničku.
Jaroslav Pelcman
|3. 9. 2007 09:07
Smažím na litinové pánvi tak, že nejdříve rozpálím pánev, vliji potřebné množství oleje. Až je olej potřebně rozpálený, tak vkládám jednotlivé řízky, stáhnu oheň a na mírném ohni smažím cca 4 – 5 minut po každé straně , nebo do zezlátnutí. Potom maso otočím a zase na chvíli zesílím plamen, aby se maso prudce zatáhlo. Následně znovu ztlumím oheň a dosmažuji už jen na mírném ohni. Samozřejmě záleží i na použitém mase.
Petra Tobolíková
|15. 7. 2007 23:08
Moc prosím o radu - jak dlouho řízky smažíte? (jak dlouho z každé strany?) Jsem začátečník a tohle vypadá dobře a jinak celkem snadně, jen s tou dobou si nevím rady. Mám strach, aby maso nebylo tvrdé. Moje máma např. už vůbec nedělá klasické smažené vepřové řízky, protože prý bývají často tvrdé, tak dělá jen kuřecí :-/.
Iveta Bílková
|13. 1. 2007 17:40
Dnes jsme měli na oběd a rodina chválila, chválila.... Akorát jsem měla pouze plnotučnou hořčici, ale i přesto to bylo pikantní. Jako přílohu jsme měli bramborovou kaši. Určitě by to šlo dělat i z kuřecích řízků. Děkuji za recept. Určitě brzy zopakuji.
Laďa
|8. 1. 2007 11:34
A taky že to vynikající bylo
Laďa
|7. 1. 2007 14:56
Teď jsem si recept přečetl a jdu na věc,určitě to bude vynikající
Léňa K.
|2. 1. 2007 14:30
Mňam, mňam, to jsme si pošmákli, vážně skvělé a rychlé! Díky :-)
Oli
|22. 9. 2006 12:52
Řízky jsou opravdu vynikající, hlavně ten česnek tam je super, zařadili jsme je do našich oblíbených a už několikrát jsme je dělali.
Vratislav Kornout
|29. 8. 2006 17:35
Doporučuji, je to vynikající a připrava jednoduchá!
Pavlína Svitáková
|15. 5. 2006 10:34
To musí být skvělé ,vyzkouším.Ta cibule je tam bezva ,to si bude muž čvachtat,cibuli jí na metráky.:-))