anglická slanina
nebo moravská, kladenská, vahalova...
3
lžíce
dijonská hořčice
vařená vejce
na tvrdo
100
g
majonéza
lák z okurek
podle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .
2
Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Vyndáme na ubrousek a necháme zchladnout.
3
Z majolky, hořčice, soli a pepře umícháme středně hustou omáčku (dip), kterým přelijeme podle chuti pokrájená vejce. Pokud je dip hustý, naředíme ho lákem z okurek podle potřeby.
4
Na vejce nandáme vychladlou slaninu a podáváme.
5
Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak, jako chuťovku.