Mouku prosijeme do mísy, smícháme z droždím a přimícháme všechny ostatní suroviny kromě slunečnicových semínek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 min. kynout. Poté zapracujeme semínka a necháme ještě 15 min. stát. Zz těsta vytvarujeme podélný chléb, dvakrát šikmo nařízneme 1 cm do hloubky a dáme na vymazaný plech. Můžeme posypat kmínem či hrubou solí. Pečeme cca 60 minut při 180 °C.
Souhlasím s předešlými komentáři, že chleba určitě dietní není, na to je ze špatné mouky, obsahuje dost semínek a je v něm tvaroh. Jinak sušší je, ale určitě to není markantní, určitě je lepší a vláčnější než mnohé ze supermarketů. Jen se zapracováním takového množství semínek jsem měla trochu problém
poah
|12. 2. 2012 18:41
Připadá mi strašně suchý, i když jsem použila tučný tvaroh místo nízkotučného, takže mě moc nenadchl, dala bych známku tak 2-
Šárka
|12. 3. 2008 14:28
Mě se tento chléb povedl už několikrát, nikdy jsem s jeho přípravou a pečením neměla problémy.Je výborný, jenom do něho nedávám tolik semínek co je uvedeno v receptu.Recept chválím a dám známku 1.
Janča
|30. 11. 2007 11:37
Chleba se vůbec nepovedl byl tvrdý nevíte čím by to mohlo být? Těsto bylo takové zgrclé. Děkuji za odpověď
fhf
|19. 6. 2007 22:40
Dietní se 100g semínek, které jsou jednou z nejkaloričtějších potravin vůbec?
Anonym
|31. 5. 2006 13:58
Dietní by mi připadal ze špaldové mouky, ale nevím jak by se snášela s tím tvarohem.