plechovka
tuňák v oleji
Kolem 200g. Může být i ve vlastní šťávě.
3
lžíce
citronová šťáva
3
lžíce
smetana 12%
4
špetka
provensálské koření
4
špetka
bazalka
10
ks
cherry rajčátka
1
ks
vejce
mražená zelenina
Postup přípravy receptu
1
Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Necháme je zchladnout, okapat, poté je přemístíme do mísy. Vymačkáme šťávu z čerstvého citronu, odměříme si množství smetany a těstoviny zalijeme. Přidáme rajčata nakrájená na tenké plátky.
2
Nakonec otevřeme plechovku s tuňákem, rybu nadrtíme na menší kousky a přidáme do salátu. Můžeme přilít i trochu šťávy z plechovky. Dle libosti je možné dodat i vařené vejce či mraženou zeleninu. Poté hotový salát zasypeme kořením a promícháme.
3
Podáváme teplé či studené, s opečenými houskami nebo samotné. Ideální recept na snadnou a lehkou večeři.