Dnes jsem delala podruhe a pet nezklamala ;-) Vrele doporučuji . Jen jsem do smetany pridal 2 vidličky mouky a pak ješte nechla 15 dopect . Mam totiž te omačky cca 3 litry :-D
Naprosto perfektní recept. Omáčka výborná, dietní a rodina vůbec nepostrádala smetanu. ;-)
Zdravím, dnes se chystám na tuto pochoutku. Jen se chci ujistit, zda opravdu celý celer? Menší? Větší? :-\
zkusila jsem ji a je skvela. jen jsem misto smetany pouzila mleko :-)
NO COMENT !!!! Fantastickeeeeeee a jednoduche,je to ma prvni omačka v živote a je stejne dobra jako od babičky.Jen ji mam dost hustou, už se mi nechtelo ji redit. Na radu babi jsem omačku prelila do hrnce a až tam rozmiksovala, dochutila soli , octem, citronkou a dodala do smetany na vareni jeste lžici mouky. Fakt parada, dobrou chut u prave česke svičkove.
Hořčice se běžně dává, to že jí nedáváty vy, ještě neznamená, že je to špatně. Věře mí, můj kuchař jí tam dává při dochucení a svíčková je výborná :-)
není to až tak špatné, ale jak píše anonym-přidat hořčici, tak jen to ne! nepatří tam, věřte mi, pracuji jako kalkulantka v restauraci a hořčici fakt ne. ale do základu lžičku brusinek-to ano!!!
Pro Anonyma: proč by nemohla být dobrá svíčková bez mouky? Co je na ní tak dobrého?
Dělám někdy takto svíčkovou a doporučuji,je to bez nakládání a bez práce.Peču pomalu pak je to pohádka.Dá se dohotovit klasicky ,ale dieta to nebude.Zkuste dochutit svíčkovou troškou klasické hořčice,ale velice opatrně,nesmí tam být skoro cítit.:-)PS
No jo, ale bez tuku a mouky to zase není svíčková, buď holt ňamka nebo dietní jídlo, oboje nejde.
Díky za recept, také vynechám smetanu.