Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-)
2
Vepřovou panenku jsem si pokrájela na řizečky, poklepala je rukou a osolila a opepřila. Obalila jsem je v klasickém trojobale: hladká mouka, rozšlehaná vajíčka a strouhanka ochucená o červenou papriku, čubricu a česnek.
3
Poté jsem řízečky nasucho, narychlo osmažila na teflonové pánvi a poté je dala na plech na pečící papír, lehce je přestříkala olejem ze spreje a dala cca na půl hodinky do trouby na 160 stupňů.
4
Salátovou okurku jsem si nakrouhala nahrubo a zalila zálivkou, kterou dělávala moje babička. Dělá ji snad každý druhý a já ji miluji a k řízkům mi tento salát patří: ve vyšší nádobě (objem asi 1 l) cca 1 cm cukr, dno posolit, popepřit a zalít octem tak, aby cukr byl v octu ponořen asi o 2-3 mm. Vše potom zalít vodou a řádně promíchat, eventuelně dochutit, zalít nevymačkanou okurku a nechat v chladu odpočinout.
5
Z jogurtu, kysané smetany, bylinek a koření umíchat dresing a dát ho do chladu odpočinout.
6
Brambory uvařím hodně doměkka se solí a kmínem. Poté brambory propláchnu a rozmačkám šťouchadlem. V hrnečku ohřeju trochu smetany, ve které rozpustím máslo. Přidám do brambor, promíchám a udržuji v teple.
7
Brambory s řízečkama dám na talíř a podávám se salátem a dresingem.