Naprostá lahůdka. Osolenou rýži s vodou a cibulkou a kuře jsem dala do pekáčku najednou a pokladla plátky másla. Lepší rýži jsem nejedla.
Výborná záležitost!!! A bez hromady nádobí!!!!!
Rada oběma anonymům : kuře vytáhněte na rýži, pak si pošmáknete jako my. <3 <3 <3
Také souhlasím s anonymem. Přítel říkal že správné kuře má mít křupavou kůrčičku..Takže nejsem teda moc spokojená.. :-( :-(
Moc mi to nechutnalo mohlo to být lepší :-(
Tak kuře bylo dobré, rychlé, jednoduché. Kdo nemá čas vařit, měl by ho zkusit :)
Moc dobré a jednoduché. Výborné jídlo, když se nechce vařit a hlad je veliký. Dávám 1.
Ujde to
Miki ahojky já ti za koření doporučuji gyros nebo adžiku, je to moc dobré koření sama ho dost často používám a to ne jenom ke kuřeti s rýží..
chtela sjem se zeptat jake koreni byste doporucovali? nezkousela jsem to ale podle cteni receptu bych prece jen neco dala.....a pak mam ryzovy hrnec-kde se mi ryze sama udela...takze to zkusim pridat jen asi na 10min uz k predpec. kureti...diky M.
Právě jsme dojedli a moc moc nám chutnalo. Dokonce i manžel, který se v pečeném kuřeti obvykle jen porýpe, nic nenamítal. Jen jsem pod rýži zapomněla dát cibuli, zato jsem přidala sterilovanou kukuřici. A po přidání rýže ke kuřeti jsem pekla už jen 20 minut, vody do rýže jsem přidávala 2násobek. Moc díky za recept. Hodnotím 1.
Anonyme, ani se vam nedivim. Bez kuze urcite to neni ono a pokud na tom trvate musite pouzit na zaliti aspon kureci vyvar:-)
Včera jsem vařila,ale moc nadšená jsem nebyla. Manžel prohlásil, že je to až moc dietní. Ale asi na to mělo vliv, že jsem z kuřete odstranila všechnu kůži a proto se vlastně neudělal dobrý výpek a rýže nezískala tu kuřecí chuť.
Opravdu jídlo bylo vinikající, dokonce si pocutnal i manžel, který nemá rád jídlo , jak se říká z jednoho hrnce.
delalas em toto jidlo a bylo vynikajici,musim pochvalit mnamka
Dnes jsem toto jídlo vařila. Přátelé, jedním slovem bašta. Jednoduché, rychlé, dobré. Vražedná kombinace.
Jsem "Péťa vařič", s povinností požívat toliko dietní stravu, a aby byla opravdu dietní, tak si ji i sám připravuju. I přes "drobné" nedostatky s kůží a podkožním tukem je tahle bašta, vylepšëná o trošku zeleninky velice jedlá.
Přidala jsem do rýže kousky mrkve a zmraženého hrášku,je to pak hezky barevné.Velmi nám chutnalo.
Hanko,dík za odpověď.Chtěla jsem prosondovat,jestli má někdo zkušenost,já jsem rýži v římáku ještě nedělala,jen teda nákyp a to byla už rýže uvařená.Jak udělám,dám vědět,jak to dopadlo.Zdravím Vás :-))
Maruš, já bych do toho šla. Jen se musí dát pozor - do studeného římáku musí přijít studená voda a dát ho také do studené trouby, ale to jistě víte. Já jsem dnes v něm poprvé dělala obrácené roštěnky a byly vynikající. Jestli zkusíte, dejte vědět...držím palce, ale nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít
U tohoto receptíku bych se chtěla zeptat někoho,kdo vlastní římský hrnec,jestli by to šlo v něm udělat a s jakým výsledkem :-)) Dát tam už všechno najednou,jak maso,tak rýži,ráda používám parboiled.Najednou proto,jelikož se bojím ať mi pak nepraskne.Když,tak udělám v pekáčku.Děkuji.
Což o to, dobré to asi bude, ale aby mohlo být jakkoliv připravované kuře opravdu "velice dietní", musela by se z něho ještě za syrova stáhnout kůže a odstranit podkožní tuk. Což v žádném případě není míněno jako útok na kohokoliv, je to jen konstatování skutečnosti.
Pani Mala, az ted jsem si vsimla vasi otazku, kure se pece akorat nez si nakrajite cibuli, osmazite ji a spolecne s ryzi ji pridate ke kureti - asi 10-15min. Pani Atherton, jsem moc rada, ze chutnalo, potesila jste me.
Pouzila jsem ryzi z pytliku v ktere byla kukurice a hrasek, tak uz jsem cibuli nepridala. Ryze byla ale opravdu vynikajici tim jak nasakla tu kureci chut. Manzel si dal extra porci a jeste dorazil zbytek po me:o] Rozhodne udelam znova! Vynikajici recept.
Pani Atherton, budu moc rada kdyz se povede, drzim palce:-)
Kure uz mam v troube, doufam ze to vyjde! Diky za recept Airan
Jak dlouho se asi peče to kuře samotné,než se tam přidá ta rýže?