• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dietní pečené kuře s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Dietní pečené kuře s rýží

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dietní pečené kuře s rýží
Dietní pečené kuře s rýží
Dietní pečené kuře s rýží
Dietní pečené kuře s rýží
Dietní pečené kuře s rýží
Dietní pečené kuře s rýží
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      hrnek rýže
    • 3
      hrnek voda 3-4
    • slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře nakrájíme na 10 kusů - hřbet, stehýnka na půl, prsíčka na 4 kousky, křidýlka zvlášť. Posolíme, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do předehřáté trouby na 200 °C.
2
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše zalejeme vodou. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.
3
Rýže nasákne krásně kuřecí chuť, je to velice dietní a přitom dobré!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 14. 2. 2014 12:36

    Naprostá lahůdka. Osolenou rýži s vodou a cibulkou a kuře jsem dala do pekáčku najednou a pokladla plátky másla. Lepší rýži jsem nejedla.

  • Zuzana | 25. 8. 2013 19:21

    Výborná záležitost!!! A bez hromady nádobí!!!!!

  • Škárková | 24. 2. 2012 14:27

    Rada oběma anonymům : kuře vytáhněte na rýži, pak si pošmáknete jako my. <3 <3 <3

  • Anonym | 25. 1. 2011 10:26

    Také souhlasím s anonymem. Přítel říkal že správné kuře má mít křupavou kůrčičku..Takže nejsem teda moc spokojená.. :-( :-(

  • Anonym | 25. 1. 2011 10:24

    Moc mi to nechutnalo mohlo to být lepší :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:21

    Výborné!Pro lepší výpek jsem dával posolené kuře na cibuli :-P .

  • Kristýna Novotná | 5. 3. 2009 19:09

    Tak kuře bylo dobré, rychlé, jednoduché. Kdo nemá čas vařit, měl by ho zkusit :)

  • Jarka O. | 1. 9. 2008 13:50

    Moc dobré a jednoduché. Výborné jídlo, když se nechce vařit a hlad je veliký. Dávám 1.

  • marek ascher | 9. 10. 2007 16:52

    Ujde to

  • Hana Vraspírová | 28. 9. 2007 13:09

    Miki ahojky já ti za koření doporučuji gyros nebo adžiku, je to moc dobré koření sama ho dost často používám a to ne jenom ke kuřeti s rýží..

  • Miki | 15. 4. 2007 13:36

    chtela sjem se zeptat jake koreni byste doporucovali? nezkousela jsem to ale podle cteni receptu bych prece jen neco dala.....a pak mam ryzovy hrnec-kde se mi ryze sama udela...takze to zkusim pridat jen asi na 10min uz k predpec. kureti...diky M.

  • olga lisáková | 4. 2. 2007 13:37

    Právě jsme dojedli a moc moc nám chutnalo. Dokonce i manžel, který se v pečeném kuřeti obvykle jen porýpe, nic nenamítal. Jen jsem pod rýži zapomněla dát cibuli, zato jsem přidala sterilovanou kukuřici. A po přidání rýže ke kuřeti jsem pekla už jen 20 minut, vody do rýže jsem přidávala 2násobek. Moc díky za recept. Hodnotím 1.

  • Airan | 14. 1. 2007 17:31

    Anonyme, ani se vam nedivim. Bez kuze urcite to neni ono a pokud na tom trvate musite pouzit na zaliti aspon kureci vyvar:-)

  • Anonym | 14. 1. 2007 14:17

    Včera jsem vařila,ale moc nadšená jsem nebyla. Manžel prohlásil, že je to až moc dietní. Ale asi na to mělo vliv, že jsem z kuřete odstranila všechnu kůži a proto se vlastně neudělal dobrý výpek a rýže nezískala tu kuřecí chuť.

  • Božena | 14. 1. 2007 13:04

    Opravdu jídlo bylo vinikající, dokonce si pocutnal i manžel, který nemá rád jídlo , jak se říká z jednoho hrnce.

  • Veronika Hola | 13. 1. 2007 18:12

    delalas em toto jidlo a bylo vynikajici,musim pochvalit mnamka

  • Miri | 9. 1. 2007 12:33

    Dnes jsem toto jídlo vařila. Přátelé, jedním slovem bašta. Jednoduché, rychlé, dobré. Vražedná kombinace.

  • Václav Plešák | 2. 1. 2007 18:37

    Jsem "Péťa vařič", s povinností požívat toliko dietní stravu, a aby byla opravdu dietní, tak si ji i sám připravuju. I přes "drobné" nedostatky s kůží a podkožním tukem je tahle bašta, vylepšëná o trošku zeleninky velice jedlá.

  • Jana V. | 2. 1. 2007 13:54

    Přidala jsem do rýže kousky mrkve a zmraženého hrášku,je to pak hezky barevné.Velmi nám chutnalo.

  • Maruš | 2. 1. 2007 11:45

    Hanko,dík za odpověď.Chtěla jsem prosondovat,jestli má někdo zkušenost,já jsem rýži v římáku ještě nedělala,jen teda nákyp a to byla už rýže uvařená.Jak udělám,dám vědět,jak to dopadlo.Zdravím Vás :-))

  • Hana Rožníčková | 1. 1. 2007 17:46

    Maruš, já bych do toho šla. Jen se musí dát pozor - do studeného římáku musí přijít studená voda a dát ho také do studené trouby, ale to jistě víte. Já jsem dnes v něm poprvé dělala obrácené roštěnky a byly vynikající. Jestli zkusíte, dejte vědět...držím palce, ale nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít

  • Maruš | 1. 1. 2007 17:18

    U tohoto receptíku bych se chtěla zeptat někoho,kdo vlastní římský hrnec,jestli by to šlo v něm udělat a s jakým výsledkem :-)) Dát tam už všechno najednou,jak maso,tak rýži,ráda používám parboiled.Najednou proto,jelikož se bojím ať mi pak nepraskne.Když,tak udělám v pekáčku.Děkuji.

  • Anonym | 1. 1. 2007 16:59

    Což o to, dobré to asi bude, ale aby mohlo být jakkoliv připravované kuře opravdu "velice dietní", musela by se z něho ještě za syrova stáhnout kůže a odstranit podkožní tuk. Což v žádném případě není míněno jako útok na kohokoliv, je to jen konstatování skutečnosti.

  • Airan | 5. 5. 2006 19:03

    Pani Mala, az ted jsem si vsimla vasi otazku, kure se pece akorat nez si nakrajite cibuli, osmazite ji a spolecne s ryzi ji pridate ke kureti - asi 10-15min. Pani Atherton, jsem moc rada, ze chutnalo, potesila jste me.

  • Michaela Atherton | 5. 5. 2006 15:15

    Pouzila jsem ryzi z pytliku v ktere byla kukurice a hrasek, tak uz jsem cibuli nepridala. Ryze byla ale opravdu vynikajici tim jak nasakla tu kureci chut. Manzel si dal extra porci a jeste dorazil zbytek po me:o] Rozhodne udelam znova! Vynikajici recept.

  • Airan | 4. 5. 2006 15:04

    Pani Atherton, budu moc rada kdyz se povede, drzim palce:-)

  • Michaela Atherton | 4. 5. 2006 14:15

    Kure uz mam v troube, doufam ze to vyjde! Diky za recept Airan

  • Jana Malá | 26. 1. 2006 11:12

    Jak dlouho se asi peče to kuře samotné,než se tam přidá ta rýže?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Rýže Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Čínská dýně

Čínská dýně

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
17
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Dietní jablečný závin
Dietní jablečný závin
Dietní karbanátky
Dietní karbanátky
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Dietní rychlá jakočína
Dietní rychlá jakočína
Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem
Dietní těstovinový salát s tuňákem a…
Dijonská sekaná s křenem
Dijonská sekaná s křenem
  • Recepty.cz
  • Dietní pečené kuře s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact