Utřené stroužky česneku zamícháme se zakysanou smetanou, přidáme chilli olej, špetku pepře a bylinkové soli a posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Pokud chceme mít zálivku řídší, přidáme tak 2 lžíce mléka.
2
Je výborná jako zálivka k masům nebo i k zeleninovým salátům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Hanusová
|2. 3. 2007 14:08
Tuhle omáčku milujeme ke grilovanému masíčku! Už se těším na jaro a grilování!!!Mňam!!!
Renata
|14. 7. 2006 14:54
Když dáte nahradíte polovinu zakys.smetany bílým nízkotučným jogurtem, bude to doopravdy "light" a na chuti se to moc neprojeví.
Airan Novakova
|24. 1. 2006 14:21
Jitko, zkuste nekdy nakrajet do toho tu zelenou cibulku, chut je nenahraditelna, delam presne podle autorky a ten chilli olej tam dodava smrnc:-))
Jitka B.
|24. 1. 2006 13:28
Tuto zálivku dělám, jen bez cibulky. Bylinkovou sůl zkuste nahradit kořením "zaziky" (některé firmy píší "tzatziky", ale mě se osvědčilo toto koření od Vitany) a nemá to chybu.
Pavlína Svitáková
|24. 1. 2006 11:41
Také dělám,jen bez oleje.Lepší než tatarka.
Airan Novakova
|24. 1. 2006 11:06
Tak tohle je moje oblibena zalivka:-)) Podavam ji zvlast v male misce skoro ke vsemu - od barmborova jidla a pecena masa po rizoto.