Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.
2
Po vychladnutí opatrně sundáme pečící papír, roládu potřeme dia marmeládou, poté hustým bílým jogurtem (případně zakysanou smetanou) a opatrně opět zarolujeme, potřeme jogurtem, posypeme kokosem nebo kakaem a dáme do chladna proležet, nejlépe do druhého dne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nora
|18. 12. 2016 17:58
Davam za jedna. Je uzasna <3 .
Laďka
|5. 11. 2016 15:22
Děkuji za recept. :-) Roládu jsem určitě nedělala naposled, protože je velmi podařená a dá se udělat určitě i na jiné způsoby, třeba s tvarohem, ovocem.. Dnes jsem dala na zkoušku jen dia jahodový džemík se sorbitem a je parádní.