• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dia roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dia roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 10
      lžíce clara - sladidlo na pečení
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 2
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • pečící papír
  • Dále
    • dia marmeláda druh dle chuti
    • bílý jogurt neslazený
    • kokos nebo kakao na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.
2
Po vychladnutí opatrně sundáme pečící papír, roládu potřeme dia marmeládou, poté hustým bílým jogurtem (případně zakysanou smetanou) a opatrně opět zarolujeme, potřeme jogurtem, posypeme kokosem nebo kakaem a dáme do chladna proležet, nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vosí domečky (dia)

Vosí domečky (dia)

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nora | 18. 12. 2016 17:58

    Davam za jedna. Je uzasna <3 .

  • Laďka | 5. 11. 2016 15:22

    Děkuji za recept. :-) Roládu jsem určitě nedělala naposled, protože je velmi podařená a dá se udělat určitě i na jiné způsoby, třeba s tvarohem, ovocem.. Dnes jsem dala na zkoušku jen dia jahodový džemík se sorbitem a je parádní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Dietní Dezerty Pečení Dietní Vegetariáni Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Clara - sladidlo na pečení DIA marmeláda Kokos Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkové aroma Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Pečené tofu s citrónovou marinádou

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

151
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
133
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
50
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Dia jogurtové řezy s rebarborou
Dia jogurtové řezy s rebarborou
Dia kokosové kuličky
Dia kokosové kuličky
Dia rohlíčky s ořechy
Dia rohlíčky s ořechy
DIA vánočka II.
DIA vánočka II.
Dietické Vánoční rohlíčky
Dietické Vánoční rohlíčky
Dietní bezlepková žemlovka
Dietní bezlepková žemlovka
  • Recepty.cz
  • Dia roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact