instantní káva
nebo trochu tekuté kávy zrnkové i s kávovým extraktem
čokoláda
Dia + trocha ztuženého tuku nebo másla na polevu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme sladidlo, žloutky a sypké ingredience. Rozetřeme na menší vymazaný a vysypaný plech do výše zhruba 1 cm (nebo zahradíme konec většího plechu složeným alobalem). Po vychladnutí rozkrojíme plát těsta na tři pruhy. Potřeme je krémem, lehce zatížíme a necháme srovnat. Vršek řezů ozdobíme krémem nebo polejeme čokoládovou polevou z dia čokolády. Necháme proležet.
2
Krém: z pudinkového prášku, mouky a mléka uvaříme krém, který doplníme rozpustnou kávou a vychladíme. Poté ušleháme s máslem a sladidlem. Pokud použijeme zrnkovou kávu, přimícháme trochu tekutiny s sedlinou až nyní.