Z bílků a vody vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj rozdrobené sladidlo. Do sněhu zlehka vmícháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme. Na upečený korpus uložíme ovoce na které navrstvíme náplň (nahoru můžeme postrouhat dia čokoládu).
Vůbec se mi to nepovedlo. Sice jsme to snědli, ale víckrát to riskovat nebudu.
Jana z VM
|12. 2. 2007 07:02
Koláč jsem si upekla v sobotu, dala jsem na něj kompotované třešně (dia) a perfektně hustou zakysanou smetanu s kakaem a trochou sladidla - už v sobotu jsem dost ochutnala, je opravdu výborný, chutnal i nediabetikům. Do těsta jsem přidala dvě lžičky strouhaných lístkových oříšků, které byly momentálně po ruce. Lepší je ale druhý den, kdy je smetana hodně ztuhlá.Díky za výborný, lehoučký a rychlý recept, budu si jej dost často péct.
J.P.
|26. 9. 2006 09:39
Sladidlo Diachrom jak práškové, tak v tabetách můžete používat všude, kde se nepřidává prášek do pečiva. Je to psané v přiloženém receptáři k práškovému Dia...
Jana z VM
|26. 9. 2006 06:57
Teď nechápu ... a tablety Diachromu se použít můžou, nebo ne ?
Ivana Kašparovská
|25. 9. 2006 15:16
Přesně tak, jak už uvádí J.P. použijte a rozdrobte opravdu TABLETY, DIACHROM ne!
J.P.
|25. 9. 2006 12:27
DIACHROM je skutečně výtečný ale je na něm upozornění, že se nemá používat v kombinaci s kypřícím práškem
Jana z VM
|25. 9. 2006 07:08
Není lepší místo tablet umělého sladidla použít práškové? Jedním z nejlepších je DIACHROM a to jak v tabeltách, tak práškový.