• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • DIA jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

DIA jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DIA jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g clara - sladidlo na pečení
    • 50
      g hera
    • 120
      g hrubá mouka
    • 300
      g jablka nahrubo
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá vrchovatá
    • 25
      g rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a omytými rozinkami, dáme do větší mísy a necháme odpočinout.
2
Vyšleháme si žloutky se sladidlem do pěny a pozvolna přiléváme roztopenou a prochladlou Heru. Pak na jablka nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vylijeme žloutkovou směs, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
3
Dáme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 24-25 cm.
4
Vložíme do předehřáté trouby, ale pečeme zvolna asi 25-30 minut.
5
Tento koláč nebude moc vysoký, ale moc nám chutná a stačí pro dvě osoby. Jinak je třeba dávku zdvojnásobit. Peču ho už léta a vždy se povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vosí domečky (dia)

Vosí domečky (dia)

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Dia roláda

Dia roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Malačka | 20. 2. 2009 17:38

    jak to chutná

  • Di | 18. 9. 2007 14:11

    Mouka obsahuje sacharidy stejně jako například brambory, zelenina, luštěniny apod, nejenom cukr, med a jiné sladké potraviny. Diabetici si musí množství snědených sacharidů počítat a podle toho určovat počet jednotek inzulínu, které si píchnou. Pokud to dělají správně, nemusí se bát ničeho. Nenastane nic! Pokud by si ale píchli inzulín (což musí, stejně tak jako jíst sacharidy) a snědli by menší množství sacharidů, než je třeba, zkolabovali by během hodiny, dvou z nízké hladiny cukru v krvi - to se stane mnohem rychleji, než že se Vám udělá špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. Nevím, zda to říkám srozumitelně, ale shrnu to: Připravte zákusek, kde bude cukr nahrazen sladidly nebo alespoň ovocným cukrem a bude ho tam málo. Část mouky můžete nahradit sojovou moukou (viz Linecké těsto DIA), které má méně sacharidů. V každém případě si ho smí diabetik dát jenom kousek nebo ti, co si píchají, si připíchnout trochu více inzulinu.

  • Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:05

    můžu st zeptat!!!Jeden z mých klientu podotkl že mouka obsahuje cukr a i tak si musí pichnout inzulín. Tak mi poraďtě jak připravid cukrovkáři zákusek sniž bych se bál co nastane. děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:10

    To je fajn, dobrých dia receptů není nikdy dost:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky DIA Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Clara - sladidlo na pečení Hera Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Mražená káva

Mražená káva

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Slané cukroví

Slané cukroví

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

36
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
27
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
22
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
21
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • DIA jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact