• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • DIA jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

DIA jablečný koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DIA jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g clara - sladidlo na pečení
    • 50
      g hera
    • 120
      g hrubá mouka
    • 300
      g jablka nahrubo
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice - mletá vrchovatá
    • 25
      g rozinky
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a omytými rozinkami, dáme do větší mísy a necháme odpočinout.
2
Vyšleháme si žloutky se sladidlem do pěny a pozvolna přiléváme roztopenou a prochladlou Heru. Pak na jablka nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vylijeme žloutkovou směs, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
3
Dáme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 24-25 cm.
4
Vložíme do předehřáté trouby, ale pečeme zvolna asi 25-30 minut.
5
Tento koláč nebude moc vysoký, ale moc nám chutná a stačí pro dvě osoby. Jinak je třeba dávku zdvojnásobit. Peču ho už léta a vždy se povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vosí domečky (dia)

Vosí domečky (dia)

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Dia roláda

Dia roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Malačka | 20. 2. 2009 17:38

    jak to chutná

  • Di | 18. 9. 2007 14:11

    Mouka obsahuje sacharidy stejně jako například brambory, zelenina, luštěniny apod, nejenom cukr, med a jiné sladké potraviny. Diabetici si musí množství snědených sacharidů počítat a podle toho určovat počet jednotek inzulínu, které si píchnou. Pokud to dělají správně, nemusí se bát ničeho. Nenastane nic! Pokud by si ale píchli inzulín (což musí, stejně tak jako jíst sacharidy) a snědli by menší množství sacharidů, než je třeba, zkolabovali by během hodiny, dvou z nízké hladiny cukru v krvi - to se stane mnohem rychleji, než že se Vám udělá špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. Nevím, zda to říkám srozumitelně, ale shrnu to: Připravte zákusek, kde bude cukr nahrazen sladidly nebo alespoň ovocným cukrem a bude ho tam málo. Část mouky můžete nahradit sojovou moukou (viz Linecké těsto DIA), které má méně sacharidů. V každém případě si ho smí diabetik dát jenom kousek nebo ti, co si píchají, si připíchnout trochu více inzulinu.

  • Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:05

    můžu st zeptat!!!Jeden z mých klientu podotkl že mouka obsahuje cukr a i tak si musí pichnout inzulín. Tak mi poraďtě jak připravid cukrovkáři zákusek sniž bych se bál co nastane. děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:10

    To je fajn, dobrých dia receptů není nikdy dost:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky DIA Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Clara - sladidlo na pečení Hera Hrubá mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
22
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

Felix Slováček ml. o zesnulé sestře: První slova o Aničce (†29)!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • DIA jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact