Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody (včetně vyprání). 10 minut po namočení rýže dáme vařit 210 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme. Vroucí vodu s nízkou teplotou dna osolíme. Nasypeme rýži do vody, před začátkem varu lze protřásat hrnec proti slepení rýže. Vaříme na mírném ohni 20 minut. Konec varu je vymizení bublání u dna. Po ukončení varu vytřást vodu z pokličky
2
Namočenou čočku vypereme v čisté vodě a slijeme přes sítko. Po ukončení varu rýže, nasypeme čočku do 320 ml studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny do sítka. Odebranou čočku promýt na sítku tekoucí vodou a nasypat zpět do hrnce. Uvařenou čočku rozmixujeme na kaši.
3
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži přesypeme do mísy, nalijeme do ní čočkový dhál, promícháme. Zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout 12 - 15 minut.
4
Poznámka autora receptu: Lze kombinovat s 80 g ječných krup, bulguru podle chuti. Nebo promíchat s 90 g jáhel. Opravdový dál je silně kořeněný - lze dohledat na internetu. Také proto indičtí lékaři radí používat málo koření kvůli žaludku.