V kastrólku smícháme kukuřičnou polentu (nebo krupici) s povidly, šťávou, vodou, špetkou soli, citronovou šťávou a vaříme za stálého míchání, až vznikne hustá kaše (stojí v ní vařečka). Hotovou kaši natřeme na olejem vymazaný plech, na vrch poklademe ovoce (malinko vtlačíme do kaše) a dáme asi na 15 min. do trouby zapéct na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout, než ztuhne.
2
Tip: dezert není moc sladký. Pro ty, kteří mají rádi sladší, možno přidat více povidel. Já obvykle před podáváním na talířek, poliju javorovým sirupem.
Tak u nás tedy naprostý propadák. Zkoušela jsem to nějak vylepšit, nakonec jsem to polila ridším vanilkovým pudinkem, ale stejně to moc nepomohlo. Nakonec jsem ovoce a pudink seškrabala (to nám jediné chutnalo), a poletu usušíme pro zvířátka... Pečení 15 minut rozhodně nestačilo, použila jsem kompotované broskve a čerstvé švestky, a švestky byly jako kámen, takže nakonec jsem pekla skoro hodinu.