Smícháme kávu s rumem. V této tekutině namáčíme piškoty. Do misek nebo pohárů se dají namočené piškoty, na to hmota z Lučiny, potom opět piškoty a opět hmota. Povrch sypeme grankem nebo čokoládou.<BR>Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ELA
|7. 5. 2007 13:42
doporučuji i obyčejný tučný tvaroh - krásně tuhne a je podstatně míň "tučný", než Lučina i pomazánková máslo
Vanda Králová
|5. 5. 2007 21:40
Martine, já ano. Mám vyzkoušeno vaničkový tvaroh + šlehačka i vaničkový tvaroh + zakysaná smetana. Obojí je výborné, obojí celkem ztuhne, takže se dá používat jako krém na jakékoli moučníky i na piškoty
Martin Valový
|7. 1. 2007 16:31
Zkoušeli jste někdo použít krabičkový tvaroh místo Lučiny ?
Jana
|4. 7. 2005 10:04
Dělám něco podobného, ale místo lučiny dávám 2 pomazánkové másla, 2 šlehačky a 20 dkg cukru. To vše dám do dortové formy a až to ztuhne,nakrájím a dám na vrch čerstvé ovoce (jahody nebo maliny, rybíz,banány...) a zaleji želé na dorty.
Anonym
|29. 9. 2004 21:14
Rychlý na přípravu nenáročný dezert, který všem chutná
Luba
|26. 9. 2004 17:19
Výborný desert
Vlastimila Vacková
|12. 9. 2004 15:51
Dávám lučinu v kelímku, na které je napsáno určená na pomazánky, moc nám to chutná!!!
Anonym
|12. 9. 2004 15:45
Souhlasím moc dobré, dělám do kelímků, dám zmrazit a pak po mírném povolení je to výborné jako zmrazený desert
studentky z koleje
|9. 9. 2004 21:17
Konečně jsme našli výborný desert, všem doporučujeme - dáváme Lučinu nízkotučnou kvůli linii
Alis
|9. 9. 2004 21:15
Moc dobré, lépe mi chutná než tiramissu po česku. Dělám do pohárů a všem moc chutná
Ivana
|8. 9. 2004 11:50
To je de facto tiramisu, ve kterém se namísto mascarpone použije lučina.
Mirka Mikulaskova
|8. 9. 2004 03:35
Moc dobre!!!Mirka
Kuchařka on-line
|23. 2. 2004 08:36
Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.