• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
Napište svůj komentář k receptu

Dezert Pavlova

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova
8fotografií
Nahrát fotku
 

Populární dezert z vyšlehaných bílků, je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho původ je nejasný, pře se o něj Austrálie s Novým Zélandem. Nazdobit jej můžete šlehačkou a vaším oblíbeným ovocem.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      lžička sůl
    • 4
      ks bílek z velkých vajec
    • 0,25
      lžička ztužovač šlehačky
    • 250
      ml šlehačka na ozdobu
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 1
      kg ovoce na ozdobu
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejete na 140 °C. Z pečícího papíru vystřihnete kruh a položíte jej na plech. V misce smícháte vidličkou 1/4 hrnku cukru se škrobem. Elektrickou nebo ruční metlou vyšleháte bílky do pěny a přidáte k nim sůl a ztužovat. Šleháte dál, až se začnou tvořit měkké špičky. Vyšleháte cukr se škrobem, vanilkový extrakt a ocet, ale v okamžiku, kdy jsou zapracovány do sněhu už dál nešleháte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Sníh nanesete na kruh pečícího papíru a vytvoříte z něj jakési hnízdo. Okraj má být o něco vyšší než střed. Vložíte do trouby a pečete 1 hodinu a 15 minut, pak troubu vypnete a při zavřených dvířkách necháte Pavlovu alespoň hodinu chladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

3
Pro úplné vystydnutí ji postavíte na mřížku, odstraníte papír a na talíři ji ozdobíte ovocem.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 24. 2. 2011 21:35

    Úchvatnej dortík, moc děkuju za recept. Dělala jsem ho - stylově - na oslavu bráchova odjezdu na Nový Zéland a sklidil velký úspěch. Budu ho péct častěji, znám jen málo zákusků, které mi zachutnaly tolik jako tento!

  • Jiřina | 8. 11. 2010 21:26

    Je to výborný řez, ale já ho dělám trošku jinak, podle moji dcery. Ušlehám 8 větších bílků a pak po lžíci přidávám 35 dkg - 50 dkg krystalového cukru krupice, toto množství je pro to jak má kdo rád sladké, za stálého šlehání přidám 2 lžíce solamylu a nakonec zašlehám 1 lžíc iocta. Peču na hlubším plechu, který vyložím pečícím papírem. Troubu si předehřeju na 180 ° C, pak snížím na 120 ° C - 130 ° C, peču 1 hodinu a půl až 2 hodiny v horkovzdušné troubě. Po celou dobu pečení troubu neotvírám!!! Pak ještě minimálně 1 hodinu nechám v troubě chládnout při stále zavřených dvířkách. Když korpus vychládne tak ho potřu ušlehanou šlehačkou, kterou si přpravím ze 3 kusů smetany na šlehání 30 % po 250 ml. a všlehám do ní 2 vanilínové cukry. Nejraději zdobím čerstvým ovocem v kombinaci jahody a bílé hrozny. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý vinný ocet Cukr krupice Ovoce Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilková esence Ztužovač šlehačky

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Banánky I

Banánky I

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Hnětynky

Hnětynky

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Linecký koláč mlsné Ivy
Linecký koláč mlsné Ivy
15
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
14
Bramborový závin
Bramborový závin
14
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Dětský dvoupatrový dort
Dětský dvoupatrový dort
Dezert Malajsie
Dezert Malajsie
Dezert na způsob francouzského toastu
Dezert na způsob francouzského toastu
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný (čočková kaše s…
Dhal s mušlemi
Dhal s mušlemi
DIA Andělské slzy
DIA Andělské slzy
  • Recepty.cz
  • Dezert Pavlova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact