Když se řekne french toast neboli francouzský toast každého jistě napadne, že je původem z Francie. Opak je ale pravdou. Věděli jste, že tento pokrm pochází a má tedy původ už ve starověké římské říši? Taky se vám občas stane, že najdete doma starší, třeba i trochu okoralý toustový chléb? Nevadí, nic nemusíte vyhazovat. I ze dvou plátků toustového chleba se dá vykouzlit jednoduchý, levný, a přesto luxusní dezert.
lžíce
javorový sirup
použít můžete i kokosový sirup
maliny
šlehačka
na ozdobení
Postup přípravy receptu
1
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe.
2
Na obalení si dejte do misky mléko, vejce, celý sáček vanilkového cukru a lžičku mleté skořice, poté smíchejte a ponořte do toho spojený toustový chléb. Nechte toust pořádně nasáknout a dejte na rozehřátou pánev s máslem. Smažte zlehka, aby vejce pořádně ztuhlo.
Jakmile bude toust z obou stran dozlatova opečený, vyjměte ho, posypte cukrem moučkou. Pro zvýraznění chuti použijte rozmixované maliny, borůvky či jahody a k tomu javorový nebo kokosový sirup, podle toho, kterému dáváte přednost. Nakonec pro ozdobení můžete použít šlehačku.
4
TIP: Na smažení použijte přepuštěné máslo, které se nepřepaluje.