Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku a vyšlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrájíme ho na stejnoměrné kousky. Smetanu vyšleháme do pevna a opatrně za stálého šlehání přidáváme cukr a rozpuštěnou čokoládu, nakonec všleháme změklé máslo a krém necháme vychladit.
3
Každý kousek korpusu potřeme krémem, potáhneme rozváleným marcipánem a konce namáčíme v rozehřáté čokoládě.
Byla s tím hrozná patlačka, ale určitě to stálo za to Krému je více a myslím, že by úplně stačila polovina. Vím, že i v původním receptu jsou uvedené 4 porce, ale to není možné ve 4 sníst. Měla jsem jich opravdu hodně a byly o hodně větší než kupované. Kdo si chce ušetřit čas, může jen upéct standardní dort, potřít krémem a potáhnout marcipánem, chybu určitě neudělá