• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dětská přesnídávka I.
Napište svůj komentář k receptu

Dětská přesnídávka I.

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dětská přesnídávka I.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg jablka vykrájená
    • 0,50
      kg cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 0,75
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vykrájená jablka nakrájíme na menší kousky a s vodou rozdusíme. Přecedíme a rozmixujeme. Ve šťávě uvaříme pudink a vychladlý zamícháme do rozmixované směsi a přidáme cukr. Důkladně promícháme a plníme do skleniček, sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Pokud chceme udělat jinou příchuť, je možné přidat kompot nebo syrové ovoce, které je však nutné rozdusit spolu s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zdravá dětská pomazánka

Zdravá dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ančovíčká | 12. 3. 2014 12:35

    ja tam nedavam vodu ale vodku 5/7 la je to víbrne doporucuji z pozdravem Ančovíčká..... <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • nama | 20. 6. 2013 08:10

    Výborná ! Dělala jsem pouze z jahod a je voňavá a strašně chutná :) pak jsem zavařila v troubě, protože nemám zavařovací hrnec. už se těším až dozrají meruňky a broskve :) dávám 1 a díky za recept ;)

  • Majka Rončáková | 5. 10. 2009 10:29

    Taky nepřidávám pudink, nedusím je, rozmixuji, přidám vanilkový cukr, nebo krupicový, dám do skleniček a steriluji. Pokud se nesní vydrží i několik let.

  • hana Valentová | 3. 10. 2009 16:20

    Tak broskvová se mi velice povedla a teď se chystám na jablečnou a zas mám dilema s tím pudinkem, dát či nedát, mám to pro syna, je mu teprve měsíc, takže konzumovat to bude až za 5měsíců a bojím se, aby se mi to nezkazilo.

  • zdenka supolova | 1. 9. 2009 13:52

    Takhle dělám přesnídávku několik roků,ale teda dávám jen 1/4kg cukru a bohatě to stačí.S pudinkem je to podle mě chutnější a má to i hezčí barvu a není tam vůbec cítit,tak se nebojte.Dneska chci zkusit jablka a maliny,mám hodně mražených.Vychlazená je báječným osvěžením,kam se hrabe kupovaná.

  • A B | 18. 8. 2009 12:32

    dělávám každý rok, cukr dávám podle chuti, do hotové dám trochu citr. šťávy. Dělám jablečnou, meruňkovou, broskvovou (ty oloupu), buď zavařím do skleniček, nebo taky nechám v malých kelímcích zmrazit. Puding nedávám.

  • Klára Keselyova | 17. 8. 2009 21:59

    Čo sa týka broskýň, ja by som ich olúpala

  • hana Valentová | 17. 8. 2009 21:03

    chci dělat přesnídávku z broskví, nevíte, musím je loupat??? a pudink teda asi dávat nebudu, jak to tady tak čtu, snad to nebude příliš řídké..

  • Lucie Sedláčková | 15. 9. 2008 09:53

    Já dělám přesnídávky zásadně bez cukru (pokud potřebuji přisladit, tak glukopurem)... jednou jsem zkoušela ten puding a nebylo to vůbec dobré... ale záleží na tom, co komu chutná... mě přijde strašně moc 0,5kg cukru na 2,5kg jablek

  • Anonym | 12. 5. 2005 15:37

    ..dělám z čehokoliv a bez pudinku,dokonce i z banánů.Pro staršího vnoučka plním do kelímků od jogurtu,dám zmrazit do mražáku a má výtečnou ovocnou dřeň.Pro mimino bych ten pudink nedávala.

  • Anonym | 11. 5. 2005 17:17

    Přesnidávku dělám už skoro 20 let, ale hlavně jablka poctivě oloupu, cukr dám dle chuti, raději méně, vody jen trošku, aby se jablka nepřipalovala, potom sama pustí šťávu a vůbec nepřidávám pudink! A je to skvělé!

  • gabina | 4. 4. 2005 23:55

    tato přesnídávka se dá dělat z jakéhokoliv ovoce

  • Hedvika Mikolášová | 24. 3. 2005 18:19

    Milá Ladko chtela bych se zeptat,kdybych chtela delat pouze merunkovou prichut,take tam musim dat jablka.Předem děkuji Mikolášová

  • abu | 22. 10. 2004 19:43

    Petro, asi byste se měla poradit u dětské lékařky. Hodně záleží na tom, co váš synek jí doteď. Ale jestliže mu dáváte už ovocné šťávy a zeleninové polévky, může i přesnídávku. Jsou totiž 6 měsíční děti ještě plné kojené a tam je třeba začít pouze šťávou.

  • Petra Jindrová | 22. 10. 2004 17:30

    Dobrý den,tento recept taky znám,ale nevím od kdy se může podávat.Mame plno jablek ze zahrádky,tak to chci nejak využít.Mému synovi je 6 měsíců.Děkuji za odpověď.

  • Zuzana Machalová | 2. 10. 2004 14:57

    CHtěla bych poprosit o zaslání receptu na Jablečný mošt (znama ho dělala bez sterilováni ale už nežije a recept nemám) pokud ho nemáte k nabídnutí spokojím se i se sterilovaným Předem děkuji Machalová

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Zavařování Mixování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Vanilkový pudink Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Chilli con carne s…
30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
22
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
21
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

Poslední pětice Zrádců odtajněna: Podcasterka, kouzelník i mladík, co tají své jméno!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Dětská přesnídávka I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact