• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Napište svůj komentář k receptu

Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks korpus podle receptu Černá buchta jednička paní Jany z VM
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • 500
      g máslo 250-500
    • moučkový cukr podle chuti
  • A ještě
    • 2
      čokoládová poleva
    • strouhaný kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Korpus jsem dělala podle receptu Jany z JM Černá buchta jednička. Vzhledem k tomu, že se mi mírně srazil, byla jsem nucena vymyslet nahonem alternativu :-)
2
Šlehačku svaříme s rozlámanou čokoládou a necháme řádně vychladit (nejlépe do druhého dne), hodně to zhoustne. Pak našleháme změklé máslo, můžeme osladit a zašleháme do něho čokošlehačku. Korpus nadrobíme do velké mísy, promícháme s krémem, vytvoříme koule jako tenisáky a dáme ztuhnout do chladna. Pak namáčíme do čokoládové polevy, sypeme kokosem nebo oříšky a opět necháme ztuhnout. Hotové vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
3
**Poznámka: **
4
1) Korpus může být i jakýkoliv jiný čokoládový.
5
2) Krém je výtečný i na plnění cukroví, s velkým úspěchem jsem ho použila u Pařížských rohlíčků.
6
3) Pro běžnou spotřebu stačí korpus i krém z poloviční dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 21. 3. 2009 16:30

    u nás se zdály moc čokoládový - což je teda základní předpoklad, že budou čokoládový, ale tady to bylo nějak extra moc... :(( nevadí, u nás je dost těžký se zavděčit

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 16:13

    Recept vypadá skvěle,určitě o víkendu vyzkouším.Skvělé využití pro nepovedený korpus...

  • Jana z VM | 9. 7. 2007 08:45

    Eriko, nejsem ani cukrářka, ani kuchařka - leda tak pouze amatérka kuchařka a cukrářka. Mé povolání je úplně jiné, jsem právnička.... Ale lásku ke kuchaření a cukraření jsem podědila po babičce a mamince, i moje teta, sestra i sestřenice jsou výborné kuchařky a cukrářky, máme to prostě v genech. Kolik času tomu věnuji ? Celkem dost. Denně vařím na druhý den, i v týdnu peču - hlavně teď, co máme dost ovoce - maliny, borůvky - těch je teď hodně a jsou krásně velké, dneska se vrhnu na meruňky - je pořád co dělat. Určitě udělám dnes táč s meruňkama z kynutého těsta - ta kynutá těsta jsou nad všechny bublaniny a jiné koláče! Tak se mějte a vaření a pečení ZDAR !!

  • Erika | 5. 7. 2007 15:27

    Paní Jano z VM jaké je vaše povolání? Jste kuchařka nebo cukrářka? A jestli ne, tak kolik času věnujete pečení?

  • Jana z VM | 4. 7. 2007 11:05

    Tak prohlížím tak trochu recepty svoje oblíbené a koukám, že slibuju různá vyzkoušení a moc málo jsem toho zkusila. To se fakt nedá! A tento, jistojistě, famózní recept jsem taky ještě nevyzkoušela! Chce to nějakou slavnější příležitost. Asi to bude naše srpnová pouť. Musím si to ovšem poznamenat do kalendáře, protože pro veliké množství stále lepších a lepších receptů zapomínám na starší....

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 17:12

    Zapomněla jsem napsat, že čokošlehačku do másla zašleháme v pokojové teplotě, jinak se to asi srazí. Omlouvám se.

  • Hana Rožníčková | 28. 2. 2007 16:31

    Mě láká už jen ten název, jsem zvědavá jak dlouho budu odolávat, než vyzkouším.

  • Jana Kutačová | 28. 2. 2007 16:03

    Jéžíšku,tak to mě šíleně zaujalo a nejen mě,ale i manželovy chuťové buňky.O víkendu musím vyzkoušet,dám vědět jak rychle to zmizelo:o))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 15:33

    Už se fakt těším, až to prubnu....:o)

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:20

    Šmankote jsem po obědě, ale normálně mi teče slinka...:o)))) ukládám...

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:01

    Já jsem to, Jano, z celé dávky dělala do práce na narozeniny, takže tam je těch "hladových" krků hodně :-)) Milovníci čokolády byli velmi spokojeni...a vůbec nepoznali, že původně to byla malinko nepodařená buchta:-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 12:52

    No, Jarko, to teda bude bomba!! Samý výborný suroviny až se srdce směje! Určitě vyzkouším a je fakt, že to bude poprvé stačit z poloviční dávky, včetně korpusu. Už se moc těším, že to vyzkouším ještě v březnu na synovy narozeniny!Hned si to tisknu a zakládám. Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hořká čokoláda Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

77
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
30
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
28
Domácí kečup
Domácí kečup
27
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact