Půlené broskve nakrájíme na tenké plátky a vložíme do menšího kastrolu. Přidáme třetinu nálevu z plechovky broskví a plátek másla. Uvedeme do varu a necháme asi 10 minut povařit.
2
Pak přidáme koňak a zase chvíli povaříme za stálého míchání. Přidáme cukr, dobře probícháme a vaříme dokud se cukr nezačne karamelizovat.
3
Na dezertní talíře poklademe broskve i se šťávou, zmrzlinu a šlehačku. Ozdobíme plátkem broskve a posypeme čokoládou. Broskve podáváme teplé !
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela Vrabcová
|17. 12. 2004 13:41
Delavame obcas dome neco podobneho. Napred dam ale zkaramelizovat cukr, pak k nemu pridam kousek masla a citronove stavy a pak kompot nebo treba banan. Mnam, to je velka dobrota.