• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy škubánky na slano

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy škubánky na slano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory oloupané
    • sůl
    • 300
      g hrubá mouka nebo dětská krupička, cca
    • česnek rozetřený - dle chuti
    • škvarky
    • vepřové sádlo
    • uzená slanina nebo uzený špek
    • cibule osmažená dozlatova
    • posekané bylinky

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám ovlivňuje konečnou hustotu škubánků, čili: kdo rád tužší, slije vody více, a kdo rád jemnější, vařené vody ponechá více, nebo trošku scezené vody přilije. Určitě neslévejte úplně, jelikož vařící voda v bramborách nám pomáhá vsypanou mouku dobře propařit.
2
Moukou zasypeme brambory, do kterých jsme párkrát vařečkou šťouchli, a na mírném plameni ji necháme pod poklicí krátce spařit. Poklici neodklápíme, spíš je ještě přes poklici zakryjeme utěrkou a brambory takto necháme 15-20 minut stát.
3
Pak vše dohladka rozšťoucháme společně s přidaným česnekem dle chuti (můžeme dosolit nebo vmíchat i bylinky). Z bramborové směsi pak lžící tvoříme noky nebo dáváme na talíř menší bramborové hromádky, které dle chuti přeléváme rozehřátým sádlem se škvarky, vyškvařenou slaninou, osmaženou cibulkou... a podáváme například i s kyselou okurkou, kysaným zelím...
4
Do škubánků můžeme vmíchat například i uzený sýr nebo i jiný, s výraznější chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Václav Faust | 26. 3. 2017 19:08

    Byl to vynikající námět na levnou sytou večeři.

  • Libuše | 12. 10. 2016 17:59

    Výborné. Taková chlapská varianta kucmouchů, kterou musím od srdce pochválit.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:23

    Co si na škubánky nandám je o něčem jiném. Škvarky to být nemusí, stačila by určo jen ta cibule.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:18

    Výborná mňamka.Já dělala s vyškvařenou anglickou a cibulkou.

  • Irena | 1. 4. 2016 22:36

    V bezmasém jídle škvarky?

  • Ivana | 10. 1. 2016 19:16

    Vynikající <:-)

  • Věra Karasová | 30. 9. 2015 10:50

    Osmažila jsem k nim uzené kostky co prodávají v kauflandu a bylo to vynikající. Cibulka samozřejmě taky nechyběla.

  • Barbora Polakova | 30. 5. 2015 18:21

    Velmi nam to chutilo :-) :-)

  • J.Svobodová | 28. 2. 2015 17:23

    Já škubánky občas dělám a na slano budou zřejmě častěji.Ty jedl dokonce i manžel,protože na nich chyběl mák

  • Evik | 17. 2. 2015 17:29

    To je fakt,jednou jsem je ve školce vrátila zpět a od té doby si je opeču! :-D

  • Andrea | 23. 1. 2015 19:22

    Při pomyšlení na škubánky mi přeběhne mráz po zádech a vidím školní jídelnu a nedojedené obědy skoro všech mých spolužáků. Tyhle by mohly stát za vyzkoušení, hlavně když nejsou s mákem :-! Uvidím, třeba na na ně taky dojde, docela mě nalákaly :-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mouky/obilovin Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Posekané bylinky Škvarky Sůl Uzená slanina Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
43
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact