• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy škubánky na slano

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 51
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy škubánky na slano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory oloupané
    • sůl
    • 300
      g hrubá mouka nebo dětská krupička, cca
    • česnek rozetřený - dle chuti
    • škvarky
    • vepřové sádlo
    • uzená slanina nebo uzený špek
    • cibule osmažená dozlatova
    • posekané bylinky

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám ovlivňuje konečnou hustotu škubánků, čili: kdo rád tužší, slije vody více, a kdo rád jemnější, vařené vody ponechá více, nebo trošku scezené vody přilije. Určitě neslévejte úplně, jelikož vařící voda v bramborách nám pomáhá vsypanou mouku dobře propařit.
2
Moukou zasypeme brambory, do kterých jsme párkrát vařečkou šťouchli, a na mírném plameni ji necháme pod poklicí krátce spařit. Poklici neodklápíme, spíš je ještě přes poklici zakryjeme utěrkou a brambory takto necháme 15-20 minut stát.
3
Pak vše dohladka rozšťoucháme společně s přidaným česnekem dle chuti (můžeme dosolit nebo vmíchat i bylinky). Z bramborové směsi pak lžící tvoříme noky nebo dáváme na talíř menší bramborové hromádky, které dle chuti přeléváme rozehřátým sádlem se škvarky, vyškvařenou slaninou, osmaženou cibulkou... a podáváme například i s kyselou okurkou, kysaným zelím...
4
Do škubánků můžeme vmíchat například i uzený sýr nebo i jiný, s výraznější chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Václav Faust | 26. 3. 2017 19:08

    Byl to vynikající námět na levnou sytou večeři.

  • Libuše | 12. 10. 2016 17:59

    Výborné. Taková chlapská varianta kucmouchů, kterou musím od srdce pochválit.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:23

    Co si na škubánky nandám je o něčem jiném. Škvarky to být nemusí, stačila by určo jen ta cibule.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:18

    Výborná mňamka.Já dělala s vyškvařenou anglickou a cibulkou.

  • Irena | 1. 4. 2016 22:36

    V bezmasém jídle škvarky?

  • Ivana | 10. 1. 2016 19:16

    Vynikající <:-)

  • Věra Karasová | 30. 9. 2015 10:50

    Osmažila jsem k nim uzené kostky co prodávají v kauflandu a bylo to vynikající. Cibulka samozřejmě taky nechyběla.

  • Barbora Polakova | 30. 5. 2015 18:21

    Velmi nam to chutilo :-) :-)

  • J.Svobodová | 28. 2. 2015 17:23

    Já škubánky občas dělám a na slano budou zřejmě častěji.Ty jedl dokonce i manžel,protože na nich chyběl mák

  • Evik | 17. 2. 2015 17:29

    To je fakt,jednou jsem je ve školce vrátila zpět a od té doby si je opeču! :-D

  • Andrea | 23. 1. 2015 19:22

    Při pomyšlení na škubánky mi přeběhne mráz po zádech a vidím školní jídelnu a nedojedené obědy skoro všech mých spolužáků. Tyhle by mohly stát za vyzkoušení, hlavně když nejsou s mákem :-! Uvidím, třeba na na ně taky dojde, docela mě nalákaly :-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mouky/obilovin Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Posekané bylinky Škvarky Sůl Uzená slanina Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
13
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
12
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact