• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy pikantní brambůrky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do větší nádoby, přidáme máslo, prolisovaný česnek a sůl dle chuti. Naložíme si pořádnou porci, brambůrky koupeme v česnekové máslíčku a zapíjíme studeným mlékem :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Smažené brambůrky - chipsy

Smažené brambůrky - chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 9. 2012 11:22

    U nás v práci na to moje šéfová přišla - brambory nakrájí na půlky a peče nasucho dokud nejsou vertig. Fígl je v tom, že s bramborami nehýbe, dokud nejsou - tzn. nesnaží se je otáčet, míchat. Když jsou hotové, vůbec se k plechu nelepí. (peče je docela na prudko, máme profi trouby s velikým výkonem)

  • Lady Detox | 13. 9. 2012 10:23

    Jů rozbuchy - peče se to do té doby než malé brambůrky nezačnou bouchat - jako malé škvrně jsem si ty brambůrky i sama vydolovávala na zahradě. VÝBORNÉ

  • ŠKORNÍKOVÁ | 13. 11. 2011 16:30

    Jednoduché a dobré.

  • taknic | 7. 8. 2011 12:52

    Dnes jsme vyzkoušeli, dáváme jednoznačně za jedna! A kdo má rád česnek, určitě nešetřit, příště dáme víc. Zapíjeli jsme kefírem.

  • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:20

    Z ranných brambor jsou nejlepší a už jsme je měli několikrát.

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 2. 2011 13:43

    Dělávám úplně stejně, jen místo másla dávám sádlo a v něm rozmíchaný prolisovaný česnek. Směsí potírám. Už mám tip na dnešní večeři děkuji.

  • MJG | 11. 2. 2011 11:31

    Ja pecu brambory na pecicim papire, jsou krasne krupave,pekne se sesypou a plech neni treba pracne drhnout

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:12

    Ladio, zkus to dát na pečící papír...stejně ale bude jistější, když přidáš trochu oleje (ne aby to plavalo)...anebo pak leda smířit se s tím seškrabáváním ;-)

  • Marie | 24. 10. 2010 06:27

    Dávám na plech pečící papír - funguje to.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 06:00

    1 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 05:59

    :-\ ...to nevím,já nikdy nepekl zcela nasucho,vždycky plech pomastím olejem,raději ;-) :-) ,..ale je to boží :-P :-D .Ten česnek zkus dát někdy ještě před dopečením,aby se na brambory přilepil a malinko zrůžověl.... :-P hned bych si je dal ;-) :-P

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 22:38

    Já nejsem schopná upéct brambory na suchém plechu, musíme je seškrabávat =-O Co dělám špatně?

  • sarka rudlova | 23. 10. 2010 21:07

    Jednoduché, levné, dobré.

  • Di - | 23. 12. 2008 07:37

    Marsí, možná dobrý nápad, jak si oddechnout po vánočním hodování a nechat ulevit také peněžence. Lze upéci i brambory nakrájené na plátky, měsíčky či ¨je v pozdějším období oloupat.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:40

    Šmarjááááá...po tom všem sladkém, mi normálně teče při čtení tohoto slina...:-))))jak málo stačí k lidské radosti..:-)))

  • Šárka Rudlová | 21. 12. 2008 20:58

    Skvělé, a kupodivu ani tak kombinace česnek-máslo-mléko mi nic neudělala :-))) Za 1.

  • Petra T. | 17. 4. 2008 16:30

    Nadíku mohla by jste zveřejnit svůj receptík na dresink z jogurtu s pórkem? Díky ráda bych to vyzkoušela. Díky předem.

  • Veronika Lindner | 16. 4. 2008 16:26

    Muj tata tomu rikal brambory na bouchacku.Je moc dobre.Tomu davam jednicku.

  • Hanička | 16. 4. 2008 13:19

    Také děláme i ze starších brambor - krájím je na měsíčky. Je to dobrota.

  • Nadik | 16. 4. 2008 11:45

    Já k takto pečeným bramborám dělám dresink z jogurtu s pórkem... Vynikající!!!

  • Anna Č. | 15. 4. 2008 18:47

    Takto se dají upravovat i starší brambory.Řádně umyjeme,nakrájíme na tenší kolečka.je dobré je péct na suchém papíru na pečení.Další postup je stejný jako v uvedeném receptu.

  • Anna R | 15. 4. 2008 15:43

    Tak toto také vyzkouším, i já si myslím,že s bramborama na loupačku to nemá nic společného,pan Petr si to asi popletl.:-)

  • Lenka Koštelová | 15. 4. 2008 15:12

    brambory na loupačku jsou o něčem úplně jiném. tyhle se zásadně neloupou a v tom máslíčku nebo sádlíčku (zajímavé, zkusím :-) musí, když to přeženu, skoro plavat

  • Petr | 15. 4. 2008 14:15

    a místo mléka domácí podmáslí. klasickcé bramborey na loupačku

  • Ivana Samcová | 14. 4. 2008 17:48

    Tak tohle jídlo jsem milovala už jako malá. Jen s tím rozdílem, že my místo másla dáváme sádlo. Jinak je to opravdu veliká mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Bedly na kmíně

Bedly na kmíně

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
20
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
20
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
19
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
19
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Dědečkova tufťata
Dědečkova tufťata
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy škubánky na slano
Dědovy škubánky na slano
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact