Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do větší nádoby, přidáme máslo, prolisovaný česnek a sůl dle chuti. Naložíme si pořádnou porci, brambůrky koupeme v česnekové máslíčku a zapíjíme studeným mlékem :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|13. 9. 2012 11:22
U nás v práci na to moje šéfová přišla - brambory nakrájí na půlky a peče nasucho dokud nejsou vertig. Fígl je v tom, že s bramborami nehýbe, dokud nejsou - tzn. nesnaží se je otáčet, míchat. Když jsou hotové, vůbec se k plechu nelepí. (peče je docela na prudko, máme profi trouby s velikým výkonem)
Jů rozbuchy - peče se to do té doby než malé brambůrky nezačnou bouchat - jako malé škvrně jsem si ty brambůrky i sama vydolovávala na zahradě. VÝBORNÉ
Ladio, zkus to dát na pečící papír...stejně ale bude jistější, když přidáš trochu oleje (ne aby to plavalo)...anebo pak leda smířit se s tím seškrabáváním ;-)
:-\ ...to nevím,já nikdy nepekl zcela nasucho,vždycky plech pomastím olejem,raději ;-) :-) ,..ale je to boží :-P :-D .Ten česnek zkus dát někdy ještě před dopečením,aby se na brambory přilepil a malinko zrůžověl.... :-P hned bych si je dal ;-) :-P
Marsí, možná dobrý nápad, jak si oddechnout po vánočním hodování a nechat ulevit také peněžence. Lze upéci i brambory nakrájené na plátky, měsíčky či ¨je v pozdějším období oloupat.
Marsí ***
|23. 12. 2008 00:40
Šmarjááááá...po tom všem sladkém, mi normálně teče při čtení tohoto slina...:-))))jak málo stačí k lidské radosti..:-)))
Šárka Rudlová
|21. 12. 2008 20:58
Skvělé, a kupodivu ani tak kombinace česnek-máslo-mléko mi nic neudělala :-))) Za 1.
Petra T.
|17. 4. 2008 16:30
Nadíku mohla by jste zveřejnit svůj receptík na dresink z jogurtu s pórkem? Díky ráda bych to vyzkoušela. Díky předem.
Veronika Lindner
|16. 4. 2008 16:26
Muj tata tomu rikal brambory na bouchacku.Je moc dobre.Tomu davam jednicku.
Hanička
|16. 4. 2008 13:19
Také děláme i ze starších brambor - krájím je na měsíčky. Je to dobrota.
Nadik
|16. 4. 2008 11:45
Já k takto pečeným bramborám dělám dresink z jogurtu s pórkem... Vynikající!!!
Anna Č.
|15. 4. 2008 18:47
Takto se dají upravovat i starší brambory.Řádně umyjeme,nakrájíme na tenší kolečka.je dobré je péct na suchém papíru na pečení.Další postup je stejný jako v uvedeném receptu.
Anna R
|15. 4. 2008 15:43
Tak toto také vyzkouším, i já si myslím,že s bramborama na loupačku to nemá nic společného,pan Petr si to asi popletl.:-)
Lenka Koštelová
|15. 4. 2008 15:12
brambory na loupačku jsou o něčem úplně jiném. tyhle se zásadně neloupou a v tom máslíčku nebo sádlíčku (zajímavé, zkusím :-) musí, když to přeženu, skoro plavat
Petr
|15. 4. 2008 14:15
a místo mléka domácí podmáslí. klasickcé bramborey na loupačku
Ivana Samcová
|14. 4. 2008 17:48
Tak tohle jídlo jsem milovala už jako malá. Jen s tím rozdílem, že my místo másla dáváme sádlo. Jinak je to opravdu veliká mňamka.