U nás v práci na to moje šéfová přišla - brambory nakrájí na půlky a peče nasucho dokud nejsou vertig. Fígl je v tom, že s bramborami nehýbe, dokud nejsou - tzn. nesnaží se je otáčet, míchat. Když jsou hotové, vůbec se k plechu nelepí. (peče je docela na prudko, máme profi trouby s velikým výkonem)
Jů rozbuchy - peče se to do té doby než malé brambůrky nezačnou bouchat - jako malé škvrně jsem si ty brambůrky i sama vydolovávala na zahradě. VÝBORNÉ
Dnes jsme vyzkoušeli, dáváme jednoznačně za jedna! A kdo má rád česnek, určitě nešetřit, příště dáme víc. Zapíjeli jsme kefírem.
Dělávám úplně stejně, jen místo másla dávám sádlo a v něm rozmíchaný prolisovaný česnek. Směsí potírám. Už mám tip na dnešní večeři děkuji.
Ja pecu brambory na pecicim papire, jsou krasne krupave,pekne se sesypou a plech neni treba pracne drhnout
Ladio, zkus to dát na pečící papír...stejně ale bude jistější, když přidáš trochu oleje (ne aby to plavalo)...anebo pak leda smířit se s tím seškrabáváním ;-)
Dávám na plech pečící papír - funguje to.
:-\ ...to nevím,já nikdy nepekl zcela nasucho,vždycky plech pomastím olejem,raději ;-) :-) ,..ale je to boží :-P :-D .Ten česnek zkus dát někdy ještě před dopečením,aby se na brambory přilepil a malinko zrůžověl.... :-P hned bych si je dal ;-) :-P
Já nejsem schopná upéct brambory na suchém plechu, musíme je seškrabávat =-O Co dělám špatně?
Marsí, možná dobrý nápad, jak si oddechnout po vánočním hodování a nechat ulevit také peněžence. Lze upéci i brambory nakrájené na plátky, měsíčky či ¨je v pozdějším období oloupat.
Šmarjááááá...po tom všem sladkém, mi normálně teče při čtení tohoto slina...:-))))jak málo stačí k lidské radosti..:-)))
Skvělé, a kupodivu ani tak kombinace česnek-máslo-mléko mi nic neudělala :-))) Za 1.
Nadíku mohla by jste zveřejnit svůj receptík na dresink z jogurtu s pórkem? Díky ráda bych to vyzkoušela. Díky předem.
Muj tata tomu rikal brambory na bouchacku.Je moc dobre.Tomu davam jednicku.
Také děláme i ze starších brambor - krájím je na měsíčky. Je to dobrota.
Já k takto pečeným bramborám dělám dresink z jogurtu s pórkem... Vynikající!!!
Takto se dají upravovat i starší brambory.Řádně umyjeme,nakrájíme na tenší kolečka.je dobré je péct na suchém papíru na pečení.Další postup je stejný jako v uvedeném receptu.
Tak toto také vyzkouším, i já si myslím,že s bramborama na loupačku to nemá nic společného,pan Petr si to asi popletl.:-)
brambory na loupačku jsou o něčem úplně jiném. tyhle se zásadně neloupou a v tom máslíčku nebo sádlíčku (zajímavé, zkusím :-) musí, když to přeženu, skoro plavat
a místo mléka domácí podmáslí. klasickcé bramborey na loupačku
Tak tohle jídlo jsem milovala už jako malá. Jen s tím rozdílem, že my místo másla dáváme sádlo. Jinak je to opravdu veliká mňamka.