• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy pikantní brambůrky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda. Ještě horké je sesypeme do větší nádoby, přidáme máslo, prolisovaný česnek a sůl dle chuti. Naložíme si pořádnou porci, brambůrky koupeme v česnekové máslíčku a zapíjíme studeným mlékem :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví

Smažené brambůrky - chipsy

Smažené brambůrky - chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 9. 2012 11:22

    U nás v práci na to moje šéfová přišla - brambory nakrájí na půlky a peče nasucho dokud nejsou vertig. Fígl je v tom, že s bramborami nehýbe, dokud nejsou - tzn. nesnaží se je otáčet, míchat. Když jsou hotové, vůbec se k plechu nelepí. (peče je docela na prudko, máme profi trouby s velikým výkonem)

  • Lady Detox | 13. 9. 2012 10:23

    Jů rozbuchy - peče se to do té doby než malé brambůrky nezačnou bouchat - jako malé škvrně jsem si ty brambůrky i sama vydolovávala na zahradě. VÝBORNÉ

  • ŠKORNÍKOVÁ | 13. 11. 2011 16:30

    Jednoduché a dobré.

  • taknic | 7. 8. 2011 12:52

    Dnes jsme vyzkoušeli, dáváme jednoznačně za jedna! A kdo má rád česnek, určitě nešetřit, příště dáme víc. Zapíjeli jsme kefírem.

  • Mášenka M | 21. 7. 2011 15:20

    Z ranných brambor jsou nejlepší a už jsme je měli několikrát.

  • Zuzka
    Zuzka | 11. 2. 2011 13:43

    Dělávám úplně stejně, jen místo másla dávám sádlo a v něm rozmíchaný prolisovaný česnek. Směsí potírám. Už mám tip na dnešní večeři děkuji.

  • MJG | 11. 2. 2011 11:31

    Ja pecu brambory na pecicim papire, jsou krasne krupave,pekne se sesypou a plech neni treba pracne drhnout

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:12

    Ladio, zkus to dát na pečící papír...stejně ale bude jistější, když přidáš trochu oleje (ne aby to plavalo)...anebo pak leda smířit se s tím seškrabáváním ;-)

  • Marie | 24. 10. 2010 06:27

    Dávám na plech pečící papír - funguje to.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 06:00

    1 :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 05:59

    :-\ ...to nevím,já nikdy nepekl zcela nasucho,vždycky plech pomastím olejem,raději ;-) :-) ,..ale je to boží :-P :-D .Ten česnek zkus dát někdy ještě před dopečením,aby se na brambory přilepil a malinko zrůžověl.... :-P hned bych si je dal ;-) :-P

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 22:38

    Já nejsem schopná upéct brambory na suchém plechu, musíme je seškrabávat =-O Co dělám špatně?

  • sarka rudlova | 23. 10. 2010 21:07

    Jednoduché, levné, dobré.

  • Di - | 23. 12. 2008 07:37

    Marsí, možná dobrý nápad, jak si oddechnout po vánočním hodování a nechat ulevit také peněžence. Lze upéci i brambory nakrájené na plátky, měsíčky či ¨je v pozdějším období oloupat.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:40

    Šmarjááááá...po tom všem sladkém, mi normálně teče při čtení tohoto slina...:-))))jak málo stačí k lidské radosti..:-)))

  • Šárka Rudlová | 21. 12. 2008 20:58

    Skvělé, a kupodivu ani tak kombinace česnek-máslo-mléko mi nic neudělala :-))) Za 1.

  • Petra T. | 17. 4. 2008 16:30

    Nadíku mohla by jste zveřejnit svůj receptík na dresink z jogurtu s pórkem? Díky ráda bych to vyzkoušela. Díky předem.

  • Veronika Lindner | 16. 4. 2008 16:26

    Muj tata tomu rikal brambory na bouchacku.Je moc dobre.Tomu davam jednicku.

  • Hanička | 16. 4. 2008 13:19

    Také děláme i ze starších brambor - krájím je na měsíčky. Je to dobrota.

  • Nadik | 16. 4. 2008 11:45

    Já k takto pečeným bramborám dělám dresink z jogurtu s pórkem... Vynikající!!!

  • Anna Č. | 15. 4. 2008 18:47

    Takto se dají upravovat i starší brambory.Řádně umyjeme,nakrájíme na tenší kolečka.je dobré je péct na suchém papíru na pečení.Další postup je stejný jako v uvedeném receptu.

  • Anna R | 15. 4. 2008 15:43

    Tak toto také vyzkouším, i já si myslím,že s bramborama na loupačku to nemá nic společného,pan Petr si to asi popletl.:-)

  • Lenka Koštelová | 15. 4. 2008 15:12

    brambory na loupačku jsou o něčem úplně jiném. tyhle se zásadně neloupou a v tom máslíčku nebo sádlíčku (zajímavé, zkusím :-) musí, když to přeženu, skoro plavat

  • Petr | 15. 4. 2008 14:15

    a místo mléka domácí podmáslí. klasickcé bramborey na loupačku

  • Ivana Samcová | 14. 4. 2008 17:48

    Tak tohle jídlo jsem milovala už jako malá. Jen s tím rozdílem, že my místo másla dáváme sádlo. Jinak je to opravdu veliká mňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Pečené fazole
Pečené fazole
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Dědečkova tufťata
Dědečkova tufťata
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy škubánky na slano
Dědovy škubánky na slano
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
  • Recepty.cz
  • Dědovy pikantní brambůrky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact