Anglickou slaninu (libovější) pokrájíme na nudličky, dáme na rozpálenou teflonovou pánev a restujeme. Očištěné papriky pokrájíme na silnější nudličky a přihodíme ke slanině. Smažit můžeme společně od samého začátku, olej není třeba, slanina pustí restováním tuku dost. Česnek oloupeme, nastrouháme a nazávěr přidáme ke slanině s paprikou, krátce ještě vše společně orestujeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
2
Výbornou přílohou jsou bramborové placky nebo brambory, čerstvé pečivo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Vašíčková
|14. 4. 2016 11:03
My jí měli s chlebem a byla výborná. Je vidět, že čím míň surovin a práce, tím větší dobrota.
Lenka Vávrová
|15. 11. 2013 08:55
Směs jsem vařila včera z lisovaného uzeného boku a byla moc dobrá. Hlavně přítel si pochvaloval, protože pikantní jídla má hodně hodně rád. Taky je to rychlé a to je ok. Díky Lenka.
Jiri
|31. 12. 2012 14:10
Moc dobry, udelal sem si to s ryzi <3
Peťa Pátečková
|17. 11. 2012 11:56
Dnes jsem vyřila, a moc výborné pikantní opravdu. :)
Zuzka Blahoutová
|30. 8. 2012 20:17
Musím potvrdit, že směs je vážně pikantní. S českým česnekem teda určitě, nesmíte kupovat ty dovozové šlajzky. Výborná rychlovka a žlučník je zatím v klidu :-D :-P .
brcko
|25. 2. 2012 19:20
jo a ten cesnek moc nesmazte!
brcko
|25. 2. 2012 19:19
zkuste a uvidite, je super!
Diana
|13. 1. 2012 19:20
Proč se to jmenuje "pikantní"?
Fidlerová
|7. 11. 2011 14:03
Paprik se mi zdálo hodně a nakonec by jí směs snesla i víc. Byl to výborný a rychlý oběd, který jsem odbyla s chlebem, ale jednou za čas to není na škodu.