Z přísad vypracujeme těsto a dáme do chladu na půl hodiny odpočinout. Datle umeleme, přidáme ořechy, cukr, šťávu a strouhanou kůru a rum a dobře propracujeme. Těstem naplníme malé formičky ve tvaru lodičky (mohou mít i jiný tvar) tak, že uvnitř necháme prohlubeň, kterou vyplníme datlovou masou. Pečeme 15-20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Suková
|7. 12. 2007 22:14
Recept jsem vyzkoušela, myslím, že je povedený a dobrý, jen nádivka stačí z půl dávky a nebo dvě dávky těsta, protože, když dáme datlové hmoty mnoho tak nabyde a jde špatně z formičky, jinak doporučuji.
Tereza Jarčušková
|15. 1. 2007 14:37
Vyskúšala som s datľami, ale keďže dcéra datle nemusí, polovicu som urobila so sušenými slivkami. Boli tiež veľmi dobré.
Katka Rundová
|28. 12. 2006 22:42
Díky za tento recept. vždy o Vánocích dostanu nějaké to balení datlí a nevím co s nimi. Vyzkoušela jsem a je to vynikající. Sladká chu't daltí se prolíná s citronem a doma jsem s tím slavila úspěch. Když jsem pekla druhou dávku nezbylo mi tolik datlí, tak jsem část nahradila sekanými sušenými fíky. Není to špatné, ale přece jen je to lepší pouze z datlí.