• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dančí s těstovinami

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dančí kýta
    • 330
      g papardelle (čerstvé)
    • 20
      g petrželka
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 1
      ks čajot
    • 1
      balení výhonky afilla
    • 100
      g sýr gouda (přestárlá)
    • 200
      g banánová šalotka
    • 5
      g mořská sůl (hrubá)
    • 5
      g pepř mletý (růžový)
    • 1
      ks granadilla
    • 1
      ks kaki
    • 100
      g datle (čerstvé)

Postup přípravy receptu

1
**Suroviny**:
2
Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení masa). Na základě těchto informací a díky úzké spoluprací s našimi dodavateli můžeme přinést chutné masíčko na Váš stůl.
3
**Příprava masa**:
4
Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem (přibližně ½ lahvičky) a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty* na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl (½ pytlíčku) rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190C a vložte plátky na cca 5 minut* do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
5
**Příprava těstovin**:
6
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na drobno. Čajot omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte vnitřek podobně jako u jablka, neloupejte ho. Čajot nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Na větší pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, přidejte šalotku a čajot, orestujte a poduste do měkka cca 7-8 minut*. Rozdrťte růžový pepř (½ pytlíčku) v hmoždíři nebo v mlýnku a přidejte do pánve. Čerstvé těstoviny Pappardelle vložte do vroucí osolené vody (zbytek pytlíčku) a vařte 2-3 minuty*, dokud nebudou al dente (na skus). Po uvaření těstoviny sceďte a přimíchejte je na pánev s šalotkou a čajotem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a ihned servírujte.
7
**Příprava dezertu**:
8
Ovoce kaki omyjeme, odstraníme stopku, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Granadillu omyjeme a rozkrojíme ostrým nožem na půlku. Přestárlý sýr gouda nakrájíme na malé kousky. Sýr, celé datle, kaki a půlky granadilly vhodně naservírujeme na talíř a podáváme na stůl. Tento typ ovoce a sýru krásně doplňuje hlavní chod. Datle Medjool se jedí celé, obsah granadilly se jí velmi dobře pomocí lžičky.
9
----
10
Zvěřinové maso patří neodmyslitelně do gurmánského jídelníčku. Proto nemůže chybět čerstvé chlazené zvěřinové maso ani na e-shopu Torád.cz. Nejvíce nás oslovil daněk, proto jsme ho přidali mezi aktuální recepty. Ochutnejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:14

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z těstovin Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánová šalotka Čajot Dančí kýta Datle Granadilla Kaki Mořská sůl Olivový olej Papardelle Pepř mletý Petrželka Sýr Gouda Výhonky Afilla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

81
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
36
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
35
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Datlové bonbony
Datlové bonbony
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact