• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dančí s těstovinami

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dančí kýta
    • 330
      g papardelle (čerstvé)
    • 20
      g petrželka
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 1
      ks čajot
    • 1
      balení výhonky afilla
    • 100
      g sýr gouda (přestárlá)
    • 200
      g banánová šalotka
    • 5
      g mořská sůl (hrubá)
    • 5
      g pepř mletý (růžový)
    • 1
      ks granadilla
    • 1
      ks kaki
    • 100
      g datle (čerstvé)

Postup přípravy receptu

1
**Suroviny**:
2
Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení masa). Na základě těchto informací a díky úzké spoluprací s našimi dodavateli můžeme přinést chutné masíčko na Váš stůl.
3
**Příprava masa**:
4
Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem (přibližně ½ lahvičky) a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty* na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl (½ pytlíčku) rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190C a vložte plátky na cca 5 minut* do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
5
**Příprava těstovin**:
6
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na drobno. Čajot omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte vnitřek podobně jako u jablka, neloupejte ho. Čajot nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Na větší pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, přidejte šalotku a čajot, orestujte a poduste do měkka cca 7-8 minut*. Rozdrťte růžový pepř (½ pytlíčku) v hmoždíři nebo v mlýnku a přidejte do pánve. Čerstvé těstoviny Pappardelle vložte do vroucí osolené vody (zbytek pytlíčku) a vařte 2-3 minuty*, dokud nebudou al dente (na skus). Po uvaření těstoviny sceďte a přimíchejte je na pánev s šalotkou a čajotem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a ihned servírujte.
7
**Příprava dezertu**:
8
Ovoce kaki omyjeme, odstraníme stopku, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Granadillu omyjeme a rozkrojíme ostrým nožem na půlku. Přestárlý sýr gouda nakrájíme na malé kousky. Sýr, celé datle, kaki a půlky granadilly vhodně naservírujeme na talíř a podáváme na stůl. Tento typ ovoce a sýru krásně doplňuje hlavní chod. Datle Medjool se jedí celé, obsah granadilly se jí velmi dobře pomocí lžičky.
9
----
10
Zvěřinové maso patří neodmyslitelně do gurmánského jídelníčku. Proto nemůže chybět čerstvé chlazené zvěřinové maso ani na e-shopu Torád.cz. Nejvíce nás oslovil daněk, proto jsme ho přidali mezi aktuální recepty. Ochutnejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:14

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z těstovin Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánová šalotka Čajot Dančí kýta Datle Granadilla Kaki Mořská sůl Olivový olej Papardelle Pepř mletý Petrželka Sýr Gouda Výhonky Afilla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Nutella roláda

Nutella roláda

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

66
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
46
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
31
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

Velké změny na filmovém festivalu v Cannes: Zákaz nahoty!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Datlové bonbony
Datlové bonbony
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact