• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dančí s těstovinami

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dančí kýta
    • 330
      g papardelle (čerstvé)
    • 20
      g petrželka
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 1
      ks čajot
    • 1
      balení výhonky afilla
    • 100
      g sýr gouda (přestárlá)
    • 200
      g banánová šalotka
    • 5
      g mořská sůl (hrubá)
    • 5
      g pepř mletý (růžový)
    • 1
      ks granadilla
    • 1
      ks kaki
    • 100
      g datle (čerstvé)

Postup přípravy receptu

1
**Suroviny**:
2
Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení masa). Na základě těchto informací a díky úzké spoluprací s našimi dodavateli můžeme přinést chutné masíčko na Váš stůl.
3
**Příprava masa**:
4
Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem (přibližně ½ lahvičky) a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty* na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl (½ pytlíčku) rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190C a vložte plátky na cca 5 minut* do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
5
**Příprava těstovin**:
6
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na drobno. Čajot omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte vnitřek podobně jako u jablka, neloupejte ho. Čajot nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Na větší pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, přidejte šalotku a čajot, orestujte a poduste do měkka cca 7-8 minut*. Rozdrťte růžový pepř (½ pytlíčku) v hmoždíři nebo v mlýnku a přidejte do pánve. Čerstvé těstoviny Pappardelle vložte do vroucí osolené vody (zbytek pytlíčku) a vařte 2-3 minuty*, dokud nebudou al dente (na skus). Po uvaření těstoviny sceďte a přimíchejte je na pánev s šalotkou a čajotem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a ihned servírujte.
7
**Příprava dezertu**:
8
Ovoce kaki omyjeme, odstraníme stopku, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Granadillu omyjeme a rozkrojíme ostrým nožem na půlku. Přestárlý sýr gouda nakrájíme na malé kousky. Sýr, celé datle, kaki a půlky granadilly vhodně naservírujeme na talíř a podáváme na stůl. Tento typ ovoce a sýru krásně doplňuje hlavní chod. Datle Medjool se jedí celé, obsah granadilly se jí velmi dobře pomocí lžičky.
9
----
10
Zvěřinové maso patří neodmyslitelně do gurmánského jídelníčku. Proto nemůže chybět čerstvé chlazené zvěřinové maso ani na e-shopu Torád.cz. Nejvíce nás oslovil daněk, proto jsme ho přidali mezi aktuální recepty. Ochutnejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:14

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z těstovin Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánová šalotka Čajot Dančí kýta Datle Granadilla Kaki Mořská sůl Olivový olej Papardelle Pepř mletý Petrželka Sýr Gouda Výhonky Afilla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Datlové bonbony
Datlové bonbony
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact