Housku nakrájíme na plátky zvlhčíme mlékem, dobře rozmělníme a vmícháme do mletého masa. Přidáme vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta utvoříme osm válečků, které opečeme ze všech stran na oleji a vyjmeme. Olej slijeme a na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme horkou vodou a smetanou a povaříme.
2
Po chvíli přidáme lečo, okapaný hrášek, drobně krájenou okurku i kečup. Krátce povaříme, omáčku přisladíme, ochutíme citronovu šťávou a vložíme čufty. Vše společne prohřejeme, ale už nevaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luboš Zindulka
|6. 1. 2010 13:32
Zdravim, tak jdu prubnout tento recept, dlouho jsem čufty nejedl, tak snad se mi povedou.
Iveta Janatová
|11. 4. 2008 14:15
Já k tomu dělám hoskový knedlík.Je to mňamka.
KaRa
|7. 4. 2008 07:55
jemné máslové noky se k tomu hodí? jaké daší přílohy? děkuji..
KatkaR
|1. 9. 2007 11:17
Také jsem to vyzkoušela, ale nějak se nám to zdálo bez chuti, asi jsem dala moc vody, tak jsem to dochutila kostkou masoxu a protlakem a pak to byla bašta, hlavně to masíčko :-)
Electra Magios
|28. 1. 2007 17:17
teda...dneska jsem je vařila k obědu a opravdu jsme si mooooc pochutnali...byla to mňamka...dělala jsem je z pikantního mletého masa a opravdu to bylo moc moc dobrý...
Vladimír Staněk
|2. 8. 2005 20:49
myslím si ,podle mych zkušeností,že čufty mohou mít i jiné tvary a není na závadu,když jsou pikantnější.