• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky z chlebové mouky

autor: RauM
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 31
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky z chlebové mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Těsto
    • 500
      g pšeničná chlebová mouka
    • 300
      ml vlažná voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
  • Posyp
    • kmín
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 5 či více částí – já dala na 5, záleží, jak chcete velké bochánky. Pokud rozdělíte na 10 dílů, doba pčeční se zkrátí na polovinu!, vypracujeme na válečky, které po přenesení na plech 2x nařízneme nožem.
2
Poté potřeme slanou octovou vodou (poměr jsem dělala od oka), posypme kmínem a hrubou solí a necháme ještě asi 15 min. kynout. Já pekla 5 ks na horkovzduch 180 stupňů 40 minut. Během pečení minimálně 2x potřít octovo-slanou vodou, ovšem nejdříve až po 10 minutách.
3
Těsto vhodné i do domácí pekárny, pouze klasické droždí vyměníme za 1 sáček sušeného!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky

Dalamánky

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 6. 2013 19:23

    Neměla jsem pšeničnou,tak jsem je zkusila upéct ze žitné,ty byly hutnější,to je normální,na chuť moc dobré,docela jako chleba. A pak z pšeničné,přidala jsem 2PL oleje a ty tedy byly LUXUSNÍ. A soli jsem dala 1a půl lžičky,na pečící papír a droždí kostku do DP,nevím proč by se mělo dávat sušené,peču tak roky.Pro mě jasná1.

  • RauM
    RauM | 24. 2. 2013 11:35

    já peču zásadně na pečícím papíře, takže problém z odstraňováním z plechu je mi bohužel "cizí" :) a myslím si, že chlebové mouky jsou dnes k dostání téměř všude..

  • Eman | 18. 5. 2012 17:25

    Pšeničná i žitná chlebová mouka je běžně v Kauflandu, kupuji ji do domácí pekárny. Pokud není tam, v Tescu je taky prodávají. Majka

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 18. 5. 2012 12:18

    Chuťově standardní, možná pokud nebudete sypat solí, tak doporučuji těsto víc přisolit. A taky plech pořádně vymazat a vysypat. Nevím co se stalo, já jsem to udělala jak jsem byla zvyklá, a musela jsem je pak z plechu odřezávat nožem :D Ale určitě bych víc než tento recept třeba doporučila zde uvedené Dalamánky z mandlemi, tyhle mě až zas tak moc nenadchly, a protože se mi pšeničná chlebová mouka špatně shání, už opakovat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá sůl Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Americká pizza

Americká pizza

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Tatarka

Tatarka

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

102
Houbový guláš
Houbový guláš
45
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Máslové řízky
Máslové řízky
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact