• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky z chlebové mouky

autor: RauM
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 31
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky z chlebové mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Těsto
    • 500
      g pšeničná chlebová mouka
    • 300
      ml vlažná voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
  • Posyp
    • kmín
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 5 či více částí – já dala na 5, záleží, jak chcete velké bochánky. Pokud rozdělíte na 10 dílů, doba pčeční se zkrátí na polovinu!, vypracujeme na válečky, které po přenesení na plech 2x nařízneme nožem.
2
Poté potřeme slanou octovou vodou (poměr jsem dělala od oka), posypme kmínem a hrubou solí a necháme ještě asi 15 min. kynout. Já pekla 5 ks na horkovzduch 180 stupňů 40 minut. Během pečení minimálně 2x potřít octovo-slanou vodou, ovšem nejdříve až po 10 minutách.
3
Těsto vhodné i do domácí pekárny, pouze klasické droždí vyměníme za 1 sáček sušeného!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky

Dalamánky

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 6. 2013 19:23

    Neměla jsem pšeničnou,tak jsem je zkusila upéct ze žitné,ty byly hutnější,to je normální,na chuť moc dobré,docela jako chleba. A pak z pšeničné,přidala jsem 2PL oleje a ty tedy byly LUXUSNÍ. A soli jsem dala 1a půl lžičky,na pečící papír a droždí kostku do DP,nevím proč by se mělo dávat sušené,peču tak roky.Pro mě jasná1.

  • RauM
    RauM | 24. 2. 2013 11:35

    já peču zásadně na pečícím papíře, takže problém z odstraňováním z plechu je mi bohužel "cizí" :) a myslím si, že chlebové mouky jsou dnes k dostání téměř všude..

  • Eman | 18. 5. 2012 17:25

    Pšeničná i žitná chlebová mouka je běžně v Kauflandu, kupuji ji do domácí pekárny. Pokud není tam, v Tescu je taky prodávají. Majka

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 18. 5. 2012 12:18

    Chuťově standardní, možná pokud nebudete sypat solí, tak doporučuji těsto víc přisolit. A taky plech pořádně vymazat a vysypat. Nevím co se stalo, já jsem to udělala jak jsem byla zvyklá, a musela jsem je pak z plechu odřezávat nožem :D Ale určitě bych víc než tento recept třeba doporučila zde uvedené Dalamánky z mandlemi, tyhle mě až zas tak moc nenadchly, a protože se mi pšeničná chlebová mouka špatně shání, už opakovat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá sůl Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

93
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
50
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

Smutek Moniky Absolonové: Jonáš má nádor

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact