Z droždí, cukru, trochu vlahé vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme oba druhy mouky, přidáme sůl, kvásek, vejce, nadrobno nakrájenou slaninu, sýr a mandle. Zbývající vlahou vodou zaděláme těsto. Necháme cca 3/4 hodiny kynout. Těsto ponakynutí prohněteme, vytvoříme dalamánky, trochu je zploštíme, potřeme vodou,poprášíme moukou a ostrým nožem uprostřed vytvoříme malý řez. Pečeme při 180 °C cca 15-20 minut.
Hledala jsem recept se špaldovou moukou, protože mi ležela doma a nevěděla jsem, co s ní. Tyhle dalamánky jsou opravdu výborné, doporučuju vyzkoušet. Sice jsem neměla slaninu, tak jsem použila větší množství sýra, ale výsledek super. Dělala jsem asi menší kousky než ČernáLuna, takže mi jich vyšlo 10 ks. Akorát jsem pekla déle, asi 25 minut.
Opravdu báječná záležitost, velmi doporučuji zkusit, je škoda, že tady ten recept leží nevyzkoušený. Jinak dalamánky hodně nakynou, z tohoto množství klidně vytvarujte i čtyři-pět kousků.